Hirdetés
Európa

Zaragozában lépnek pályára Raksányi Krisztináék:

:

Hirdetés

Pénteken és vasárnap Zaragozában vív felkészülési mérkőzést a Tarbes.

Legutóbb a Baszk Kupa elődöntőjében láthattuk a Tarbes csapatát, akkor a Gernikától 55-51-es vereséget szenvedtek. Raksányi Krisztina 29 perc 15 másodperc alatt 8 pontot, 3 lepattanót és 2 gólpasszt jegyzett. Ezt követően a bronzcsata törlésre került, de egy közös mérkőzés tapasztalata már így is van a játékosokban.

A Casademont Zaragoza egy új szereplője lesz a spanyol élvonalnak. A tavaly Simon Zsófiát foglalkoztató Mann Filter Casablancától vették át az élvonalbeli licencet és ezzel biztosítva, hogy a városban maradjon továbbra is magas szintű női kosárlabda. Sőt, talán magasabb is, mint a korábbi években. A Casademont Zaragoza hátterét ugyanis a helyi férfi klub biztosítja.

A zaragozai gárda múlt héten az Aragónia Kupán debütált, amit meg is nyertek. Az egykori pécsi irányító Julie Vanloo lett az MVP, de láthattuk a legismertebb játékosukat, a spanyol válogatott Laura Nicholls-t. Komoly erőfelmérő lesz a hétvégi két találkozó a feleknek. A spanyol bajnokság már a jövő héten elkezdődik. Szeptember utolsó hétvégéjén pedig Franciaországban is debütálnak.

Fotó: Federación Vasca de Baloncesto

Hirdetés