Hirdetés
Európa

Zaragozában szerepel Raksányi Krisztina és Krivacevic Tijana csapata:

:

Fotó: CDB Clarinos Tenerife

Hirdetés

Vasárnap 12 óra 15 perctől a Casademont Zaragoza vendége lesz a spanyol élvonalban a CDB Clarinos Tenerife, melyben Raksányi Krisztina és Krivacevic Tijana szereplését követhetjük.

A Tenerife hosszú Covid leállás miatt mindössze két mérkőzést vívott 2022-ben. Az IDK Gipuzkoától 74-51-re kikaptak, míg a Movistar Estudiantes alakulatával szemben 63-60-ra maradtak alul. Ez az összecsapás azért volt különleges, mivel a téli szünetben átalakított keret gyakorlatilag ekkor debütált és végig szorossá tudták tenni a meccset, ami ad reményt a folytatásra nézve. Krivacevic Tijana 20 perc alatt 10 pontot és 5 lepattanót jegyzett. Raksányi Krisztina 33 perc alatt 5 ponttal, 2 lepattanóval és 2 gólpasszal zárt.

Az első 2022-es idegenbeli túrájára készül a Tenerife. Az ellenfél a kiváló formában lévő Casademont Zaragoza lesz. A zaragozai együttes az utolsó öt mérkőzését megnyerte. Eddig viszonylag jól átvészelték a mostani Covid hullámot is. Bár a sok halasztás miatt a tabella jelenleg igencsak kusza, de a vesztett pontokat tekintve az 5-6. helyen állnak. A csapat legeredményesebbje 13.7-es pontátlaggal Sierra Calhoun, aki a Kelsey Mitchell, Stephanie Mavunga – nevével fémjelzett Ohio State egyik vezére is volt. Mellette Merritt Hempa nevét kell kiemelni a légiósok közül, míg a hazai mag alapját két egykori válogatott Anna Cruz és Vega Gimeno adja.

Egy rutinos spanyol középcsapat a Zaragoza, akik ellen a Tenerifének rendkívül nehéz dolga lesz. Ha azonban szeretnének elmozdulni az utolsó helyről, akkor szükség van bravúrokra.

ÉLŐ STATISZTIKA

Hirdetés