Hirdetés
Archivum

Zavecz Hanna az ausztrál válogatottban a 3×3-as Ázsia-bajnokságon:

:

Hirdetés

Egy héttel a torna kezdete elõtt az Ausztrál Kosárlabda Szövetség kihirdette a 3×3-as Ázsia-bajnokságon szereplõ felnõtt nõi válogatottjuk keretét. A csapatba Zavecz Hanna is bekerült.

Fotó: 3x3 NBL Pro Hustle

Fotó: 3×3 NBL Pro Hustle

A 3×3-as Ázsia-bajnokságot május 22. és 26. között rendezik a kínai Hunan tartomány fõvárosában Csangsában. A nõi tornán 18 válogatott méri össze az erejét. Ebbõl 10 csapat kiemelt, míg a fõtáblás szereplés jogáért, egészen pontosan a fennmaradó két helyért 10 válogatott vív selejtezõt az elsõ két napon. A fõtáblán négy darab hármas csoportban zajlanak majd a küzdelmek. Ausztrália a legerõsebb trióba került a címvédõ Új-Zéland és a házigazda Kína mellé. Az elsõ két helyezett kerül a negyeddöntõbe, ahol a szokott rend szerint egyenes kieséses rendszerben zajlik a küzdelem.

Fotó: 3x3 NBL Pro Hustle

Fotó: 3×3 NBL Pro Hustle

Az ausztrálok a hónap elején sikerrel vívták meg az olimpiai selejtezõ-tornát. Abból a csapatból Bec Cole és Alice Kunek az ázsiai kontinenstornán is ott lesz. Hozzájuk csatlakozik Zavecz Hanna és Maddie Garrick. A két társukhoz hasonlóan õk is végig versenyezték remek teljesítménnyel az ausztrál 3×3-as versenysorozat a NBL Pro Hustle küzdelmeit. A presztízs mellett az Ázsia-bajnokság a régió topválogatottjainak jó felkészülési lehetõséget, erõfelmérõt biztosít az amszterdami 3×3-as Világbajnokságra.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés