Hirdetés
Archivum

Zavecz Hanna és Kelsey Griffin az ausztrálok 3×3-as bõ keretében:

:

Hirdetés

Az ausztrál szövetség nyilvánosságra hozta a 3×3-as válogatottjuk bõ keretét, mely jövõ héten megkezdi a felkészülést a május elején esedékes világbajnoki selejtezõre. Több ismert játékos is szerepel a névsorban.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Mint ismert idén elõször a 3×3-as szakágban világbajnoki-selejtezõtornát írt ki a FIBA. Ezen a nõi mezõnyt nézve többek között Ausztráliának is részt kell vennie, hogy kivívhassa a jogot a június 18. és 23. között Amszterdamban megrendezésre kerülõ seregszemlére.

A selejtezõnek május 3-án és 4-én Puerto Rico ad otthont. Három kiadó helyért nyolc válogatott küzd majd. Az ausztrálok a csoportkörben Észtországgal, Ugandával és a házigazda Puerto Rico együttesével kerültek össze.

Az ausztrál válogatott elsõ összetartását március 28-án és 29-én rendezik Melbourne-ben. Érezhetõ, hogy olimpiai kvalifikációs évben járunk. Több klasszis is elfogadta a felkérést. Ott lesz a WNBL idei szezonjában a fontos egyéni díjakat elhódító és csapatát bajnoki címre vezetõ Kelsey Griffin, illetve egy másik klasszis Sara Blicavs. Magyar szemmel pedig ki kell még emelni, hogy Zavecz Hanna is szerepel a 11 fõs bõ keretben.

Az ausztrál 3×3-as felnõtt nõi válogatott bõ kerete: Sara Blicavs, Izzy Chilcott, Bec Cole, Keely Froling, Kelsey Griffin, Anneli Maley, Izzy Miotti, Carlie Smith, Amelia Todhunter, Marena Whittle és Zavecz Hanna.

Hirdetés