Hirdetés
Archivum

Zavecz Hanna nélkül utaznak az ausztrálok Londonba:

:

Hirdetés

Az ausztrál válogatott szakmai stábja bemutatta a végleges 12 fõs londoni keretét. Az Olimpiára utazó csapatba nem került be Zavecz Hanna, míg a legnagyobb meglepetés, hogy nem lesz ott az ötkarikás játékokon a kiváló irányító Erin Philips.

Zavecz Hanna esetében elõzetesen – az edzõi nyilatkozatok, a korábbi években betöltött szerepe alapján – várható volt, hogy egészen az utolsó keretszûkítésig ott lesz a válogatottban. Carrie Graf edzõnõ ugyanakkor azt is egyértelmûvé tette, hogy egy olyan alapcsapattal számol, mely komoly rutinnal rendelkezik a nemzetközi tornákon. Mindenestre a jövõt tekintve nagyon bíztató, hogy Zavecz ott toporog a 12 fõs keret kapujában és a 2014-es törökországi világbajnokságon lehet esélye a részvételre.

A kerethirdetetés nagy meglepetése, hogy kimaradt Erin Philips. A Wisla Krakow és az Indiana Fever klasszis irányítója az egyetlen ausztrál játékos volt, aki nem áldozta be a WNBA szezonját a válogatott kedvéért. Éppen azon a csehországi tornán csatlakozott be a közös munkába, amelyen a magyar válogatott legyõzte Ausztráliát. Philips Carrie Graf edzõnõ szerint nem tudott beilleszkedni a csapatba. „Nehéz döntés volt. Erin szerepelt a legutóbbi Olimpián és a Világbajnokságon, de ilyen rövid idõ alatt nem találta meg a helyét.” – fogalmazott Graf.

Ausztrália Londonban a B-csoportban szerepel és már ekkor összecsapnak Oroszországgal és Brazíliával. „Sok erõs csapat lesz a csoportunkban. Az oroszok hagyományosan nagyszerû kerettel készülnek és Brazília is mindig nehéz ellenfél. Nehéz sorsolásunk van, de arra koncentrálunk, hogy minden mérkõzésünkön nyerjünk és eljussunk a döntõbe. A csapatunk rutinja, az, hogy többen is szerepeltek már Olimpián a keretünkbõl, rengeteget jelenthet.” – értékelt Graf.

Az ausztrál válogatott olimpiai kerete: Suzy Batkovic (Adelaide Lightning), Abby Bishop (Adelaide Lightning), Elizabeth Cambage (Bulleen Boomers), Kristi Harrower (Bendigo Spirit), Laura Hodges (nee Summerton) (Bracco Geas), Lauren Jackson (Ros Casares), Rachel Jarry (Bulleen Boomers), Kathleen Macleod (Dandenong Rangers), Jenna O’’Hea (Dandenong Rangers), Samantha Richards (Bulleen Boomers), Jennifer Screen (Adelaide Lightning), Belinda Snell (Sydney Uni. Flames).

Hirdetés