Hirdetés
Magyarország

Zele Dorina az Aluinvent DVTK Euroliga selejtezőjéről:

:

Hirdetés

Kedden a DigiSport Reggeli Start című műsorában az Aluinvent DVTK játékosa Zele Dorina volt a vendég. A beszélgetés középpontjában a Reyer Venezia elleni Euroliga selejtező állt.

Az Aluinvent DVTK-nak több hiányzója lesz szerdán este. Kányási Veronika, Katona Szidónia, illetve a WNBA-s kötelezettségeinek eleget tevő Shatori Walker-Kimbrough szolgálataira sem számíthat Cziczás László vezetőedző. Ősszel egy kényszerű cserére is sor került, Chanel Mokango megsérült, a helyére Ziomara Morrison érkezett.

„Elég kevesen vagyunk, de nem azzal kell foglalkoznunk, hogy mennyi sérültünk van. Azokkal kell kihoznunk a legtöbbet magunkból, akik rendelkezésre állnak.” – fogalmazott az interjú elején Zele Dorina, aki kérdésre válaszolva hangsúlyozta: nem lehet különbséget tenni a hiányzók között.

„Én azt gondolom, hogy mindenki hiányzik. Így vagyunk egy teljes csapat. Mokango sérülése annyiban más, hogy nem várt dolog volt, sőt sokként ért minket. A pótlását sikerült megoldunk egy chilei légióssal, akit napról napra építünk be a játékba. Bízom benne, hogy éles szituációban is hozni fogja azt, amit edzésen látunk tőle.” – fogalmazott a DVTK válogatott játékosa, aki Morrison-t az alábbiak szerint jellemezte:

„Nagyon stabil háttérrel érkezett, komoly csapatokban játszott, Euroliga tapasztalata van. Komoly segítség lehet a továbbiakban. Komplex játékosról beszélünk, kint is, bent is. Minden megvan, hogy jól teljesítsen Euroliga szinten. Ami nagyon fontos lesz, hogy be tudjuk építeni a rendszerünkbe.” – tette hozzá Zele Dorina.

Az Euroliga selejtezőjében a Reyer Venezia lesz az ellenfél. Nem ismeretlen a rivális, hiszen tavaly az Európa Kupában is találkozott a két gárda. „Mi úgy tudjuk, hogy a mag az megmaradt, viszont egy edzőváltás történt. Nagyon jó játékosokat igazoltak. Más lesz teljesen, mint egy Európa Kupa csoportmeccs. A tét is jóval nagyobb. Mind a két csapatnak ez lesz az első tétmérkőzése ebben a szezonban. Érdekes szituáció, remélem mi fogunk jobban kijönni belőle.” – kezdte a rivális jellemzését Zele Dorina, majd így folytatta:

„Gyors játékon alapul a felállásuk és sok külső dobást vállalnak, jó százalékkal értékesítik ezeket. Erre mindenképpen nagyon kell összpontosítanunk. A centerek kikapcsolása lesz a másik kulcsa ennek a mérkőzésnek.”

Zele Dorinát arról is kérdezték, hogy mit várhatnak a szurkolók szerda este és a csapat milyen eredménnyel számol. „Amit eddig is láttak tőlünk a szurkolók, mindent meg fogunk tenni, hogy megnyerjük a mérkőzést. Igyekszünk a legjobb formánkat hozni. Azon nem gondolkoztam, hogy mi lenne az az előny, amivel elégedett lennék. Elsősorban az is nagyon szép lenne, ha győzni tudnánk.” – fogalmazott a DVTK játékosa, aki szerint adott esetben az Európa Kupás szereplés is adna motivációt.

„Akkor sem kell elkeserednünk, ha az Európa Kupában folytatjuk. Ott is komoly ellenfelekre, összecsapásokra kell számítani. Nem leszünk hátrébb, ha az Európa Kupában szerepelünk. A cél azonban az Euroliga.”  – jelentette ki Zele Dorina.

A DVTK új igazolása Cyesha Goree, aki a csapat irányítójával Medgyessy Dórával a 3×3-as válogatottban a nyáron világbajnoki ezüstérmet szerzett. „A jelek azt mutatják, hogy jó formában vannak, megértik egymást. Mindenképpen az előnyünkre fog válni, hogy játszottak együtt a nyáron. Megfelelően sikerült a felkészülésünk, belefért a regenerálódásuk. Úgy gondolom, hogy minden rendben lesz.” – mondta Zele Dorina, akit egy másik erősítésről Pusztai Petráról is kérdeztek.

„Fiatal, kell neki idő. Ez lesz az első szezonja, ahol nemzetközi szinten fog szerepelni. Szükség lesz arra, hogy támogassuk őt. Edzéseken is jól be tud illeszkedni ebbe a csapatba. Bízom benne, hogy meg fogja ugrani ezt a szintet.” – jellemezte csapattársát a DVTK válogatott játékosa, akinek saját magával szemben is komoly elvárásai vannak a párharcot tekintve.

„Magamtól mindenképpen azt várom, hogy stabil teljesítményt tudjak nyújtani, illetve padról beszállva a csapatot fellendíteni, ha holtpont van, ha jobban fáradnak a pályán lévők. Mindenképpen azt szeretném, hogy új lendületet tudjak adni.”

Hirdetés