Hirdetés
Magyarország

Zele Dorina az amszterdami eseményekről és a folytatásról:

:

Hirdetés

Az M4 Sport kosárlabda magazinjában Zele Dorinával készült egy hosszabb beszélgetés. Az Atomerőmű KSC Szekszárd játékosának az Eb-selejtezők amszterdami buborékjában lett pozitív a koronavírus tesztje. A Hollandia elleni mérkőzésen így nem is léphetett pályára.

A Zalaegerszeg elleni mérkőzés után, ami jó pár héttel azelőtt volt, hogy csatlakoztam a válogatotthoz, éreztem kisebb, enyhe tüneteket. Több, mint 10 napig voltam karanténban, bár ekkor is negatív tesztet produkáltam, miközben a csapatból többeknek ekkor pozitív lett a tesztje. Amikor csatlakoztam a válogatotthoz, ott is két PCR-tesztet kellett csinálni és ezek is negatív eredményt hoztak. Így utazunk ki Hollandiába. Pénteki napon is volt egy teszt, ami egy esetben hozott pozitív eredményt. Ez Cziczás Lacié volt. Ezt követően a hollandok kértek még egy tesztkört szombatra és az a tesztem lett pozitív, aminek az eredményét a mérkőzésre készülve kaptuk meg.

Szombaton mindenki a saját szobájában várta az eredményt a magyar küldöttségből. A mérkőzés előtt két órával futott be a hír. “Én nagyon rosszul kezeltem. Hallottam, ahogy a lányok elvonulnak a szobám előtt és kiabálnak, pozitív energiát küldtek felém. Az a két óra azonban a meccsig nagyon nehéz volt.” – mondta Zele Dorina, akihez Székely Norbert szövetségi kapitány is csatlakozott. Hangsúlyozva, hogy a pozitív eredmény után az újratervezés újratervezése vette kezdetét. Két óra volt arra, hogy a rotációt átalakítsa a szakmai stáb.

A hazaérkezés utáni időszakot is felelevenítette Zele Dorina. “Autóval tudtunk visszaindulni Cziczás Lacival és egy komoly 15 órás út volt mögöttem, amikor visszaérkeztem Szekszárdra. Kedd reggel egy PCR-tesztet végeztek rajtam, aminek eredménye estére megjött és negatív lett. Értetlenül álltunk a helyzet előtt. Azt tudtam, hogy tüneteim nincsenek, nem éreztem betegnek magam.” – mondta a Szekszárd játékosa, akinek kulcsfontosságú szerepet szántak a válogatottban. “Nem hiszem, hogy összeesküvés elméleteket kellene gyártani. Egy viszont biztos, hogy a játéka, rutinja, mentalitása nagyon hiányzott.” – mondta Székely Norbert a kialakult helyzetről, majd hozzátette: az MKOSZ főtitkára Bodnár Péter levelezésben áll a holland szövetséggel és magyarázatot kérnek az eseményekre.

A vereség után az Eb-selejtezőkön nehéz, de nem reménytelen helyzetbe került a magyar válogatott. “Ez nem egy kalkulált vereség volt. Mi lényegében egy éve arra készülünk, hogy visszavághassunk a hollandoknak. Ezek után máshogy kell gondolkodnunk. Az esély megvan, még ha minimális is. Mi mindent meg fogunk tenni, hogy az Európa-bajnokságra kijuthassunk.” – tette hozzá Zele Dorina, akit a szekszárdi csapatról és a bajnokságról is kérdeztek.

Kaotikus ez a helyzet, mindig az utolsó pillanatban tudjuk meg, hogy tudunk-e játszani, vannak-e újabb betegek bármelyik klubnál. Nem egy átlagosnak mondható a bajnokság. Nagyon jó jel azonban, hogy a szövetség azon van: minél több meccs lejátszható legyen.

– mondta, majd így folytatta:  “Természetesen ilyenkor mindig nehéz. Voltak olyan játékosok, akiknek komolyabb tüneteik voltak, olyanok is, akik lényegében tünetmentesen vészelték át ezt az időszakot. Ilyen menetben 10 vagy több nap kihagyás nagyon sokat számít egy sportoló életben. Elkezdtük a munkát, teljes kerettel dolgozunk tovább és bízunk benne, hogy ott tudjuk folytatni, ahol szeretnénk. Reméljük, hogy minél jobb eredményt tudunk elérni, a bajnoki döntő még mindig cél.”

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

 

Hirdetés