Hirdetés
Archivum

Zenta Melnika érkezik Tina Jovanovic helyére az Aluinvent DVTK-hoz:

:

Hirdetés

Az Aluinvent DVTK a hivatalos honlapján bejelentette, hogy az UNIQA Sopronhoz távozó Tina Jovanovic helyére centerposztra Zenta Melnika érkezik.

A lett válogatottban is számításba vett center az elmúlt évadban az Udominate Basket együttesét erõsítette, mellyel bajnoki döntõt vívott. Melnika 37 találkozón 13.6 pontot, 9.3 lepattanót és 2 gólpasszt átlagolt, a svéd liga egyik leghatékonyabb centere volt.

A 197 cm magas, 25 éves játékos számára az Európa Kupa sikerült igazán jól. Csapata hat csoportmérkõzésén 28.6 percet töltött a pályán, 16 pontot és 11.2 lepattanót átlagolt.

„Tina Jovanoviæ szeretné magát kipróbálni az Euroligában is, ezért a következõ idényben annak ellenére Sopronban játszik, hogy jól érezte magát nálunk, szerette a közönséget. Elmondta, hogy a késõbbiekben szívesen visszatér, de most új kihívásokat keres. Köszönjük, hogy Magyar Kupa-gyõzelemhez segítette a DVTK-t, további pályafutásához sok sikert kívánunk! Zenta Melnika a lett válogatott erõssége, aki az Európa Kupában is letette már a névjegyét, hiszen a legutóbbi szezonban meccsenként átlagban 16 pontot és 11 lepattanót szerzett. Csapatával megnyerte az alapszakaszt a svéd bajnokságban, döntõt játszott, teljesítményével pedig kiérdemelte a liga legjobb centerének járó díjat. Azt gondoljuk, hogy teljességgel pótolni tudja Tina Jovanoviæot.” – nyilatkozta Maikel Lopez, aki immár sport- és utánpótlás igazgatóként dolgozik a DVTK sikereiért.

Hirdetés