Hirdetés
Magyarország

Ziomara Morrison bemutatkozása az Aluinvent DVTK-nál:

:

Hirdetés

Pénteken a Vasas Akadémia elleni felkészülési mérkőzésen pályára lépett az Aluinvent DVTK színeiben a sérült Chanel Mokango helyére igazolt Ziomara Morrison. A chilei válogatott centerrel eközben a klub hivatalos honlapja közzétette a bemutatkozó összeállítását, mely az alábbiakban olvasható.

Fotó: DVTK.eu

Forrás: Aluinvent DVTK hivatalos honlap – DVTK.eu

Az Aluinvent DVTK centere, Chanel Mokango nemrég súlyos térdsérülést szenvedett, pótlásáról azonnal gondoskodni kellett. A klubvezetés választása a kiváló játékerőt képviselő, WNBA (San Antonio) tapasztalattal is rendelkező, chilei válogatott Ziomara Morrisonra esett, a játékossal beszélgettünk.

– Sok helyen játszottál a karriered során. Mire gondoltál, amikor megtudtad, Magyarországról keresnek?
– Leginkább meglepődtem, hiszen még sohasem játszottam itt korábban, de hallottam arról, hogy a magyar bajnokság egészen kemény és erős bajnokság, amelyben nagy kihívás játszani. Kíváncsi vagyok, és nagy várakozásokkal tekintek a szezon elé.

– Melyik korábbi állomáshelyedhez fűznek a legkellemesebb emlékek?
– Olaszországban játszottam először a hazámon kívül, ezért az egy különleges helyet foglal el a szívemben. Lengyelország is hasonlóan fontos számomra, ugyanis a jelenlegi barátom is lengyel. Törökországból is szép emlékeket őrzök. Minden országnak, városnak és klubnak vannak előnyei és hátrányai. Én abban hiszek, hogy mindenhol megvannak azok a szépségek, amelyeket lehet élvezni.

– Az Aluinvent DVTK az Euroliga selejtezőjére készül. Milyen tapasztalataid vannak erről a sorozatról?
– Az Euroliga a legmagasabb szintű versenysorozat Európában. Nyilván a csapatok összetétele, az itt szereplő játékosok minősége is jobb, mint mondjuk az Európa Kupában. Nekem személy szerint hiányzik az Euroliga atmoszférája, a sok meccs és az ezzel járó utazások. Az elmúlt szezonban nem játszottam benne, ezért kifejezetten várom ezt a lehetőségét annak, hogy a DVTK-val újra részese legyek.

– Alig néhány napja vagy Miskolcon. Milyenek az első benyomásaid a városról, illetve az új csapatodról?
– Nagyon aranyosak és barátságosak a lányok, mondhatom, igazán kedvesen fogadtak. Jó kedélyű és befogadó csapatra leltem. Jól érzem magam, minden rendben van.

– Említetted, hogy játszottál Olaszországban. Az Euroligába az olasz Venezia testén át vezet az út. Esetleg van-e valamilyen információd róluk?
– Tíz évvel ezelőtt játszottam az olasz bajnokságban, az azért elég régen volt, a velenceiek játékoskerete is kicserélődött ennyi idő alatt. A jelenlegi csapat névsorát böngészve azért szemet szúrt a litván válogatott Gintarė Petronytė neve. Őt jól ismerem Törökországból, sokat játszottunk egymás ellen. Vele nagy csatákat vívtunk az ottani bajnokságban, és ha nem csal az emlékezetem többnyire én és a csapatom kerültünk ki a párharcainkból.

– Milyen egyéni célokat tűztél ki magad elé a következő szezonra?
– Nincsenek számban kifejezhető egyéni céljaim. Fiatalabb koromban az ügynökeim, vagy edzőim kitűztek ilyeneket elém, de ennek nem volt sok értelme. Arra törekszem, hogy a lehető legjobb formában fussak ki a pályára, és ki tudjam magamból hozni a maximális teljesítményt. Játékommal a csapattársaimat is segíteni akarom abban, hogy ők is a legjobbjukat tudják nyújtani az adott napon, és ez győzelemmel párosuljon. Elsősorban a csapat érdeke lebeg a szemem előtt.

Hirdetés