Hirdetés
Magyarország

Zseljko Djokics: egy meccset sem fejeztünk be úgy, hogy szégyellni kellett volna magunkat:

:

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

Hirdetés

Az orosz csapatok kizárása után török ellenféllel, a Galatasaray csapatával játszik az Atomerőmű KSC Szekszárd az Európa-kupa negyeddöntőjében.

Mivel a nemzetközi szövetség kizárta az Euroligából az orosz együtteseket, a Szekszárd az Európa-kupában küzdhet tovább, s csütörtökön az is kiderült, hogy az Euroliga B-csoportját öt győzelemmel és kilenc vereséggel záró török Galatasaray lesz az ellenfele. Az előző napok történései kapcsán Djokics Zseljko vezetőedző osztotta meg gondolatait a klub honlapjával.

Az előző két évben a koronavírus forgatta fel a mindennapi életünket és a sportot, most az orosz-ukrán háború borított meg mindent, vagyis folyamatosan új, korábban sosem tapasztalt helyzetben találjuk magunkat. A tervek szerint kemény munkával szerettünk volna felkészülni a rájátszásra, de most lesz legalább két újabb európai mérkőzésünk, amiket, ha már így alakult, meg kell próbálni a lehető legjobban kihasználni. Riválisunk erős, nagy hagyományokkal rendelkező együttes, amelynek a Covid miatt volt egy rosszabb sorozata, de két hete megverte bajnokin a Fenerbahcét, az Euroliga egyik favoritját… A klubnak klasszisjátékosai és masszív szurkolótábora van, de hiszem, hogy ha mi a képességeinknek megfelelően és a legjobb játékunkat nyújtva tudunk kosárlabdázni, akkor bárkit legyőzhetünk, őket is. Ami az első, sérülésekkel és problémákkal fűszerezett euroligás szezonunkat illeti, az biztos, hogy szintet léptünk, s noha végül egyetlen meccset sem nyertünk, pedig többször is nagyon közel voltunk ehhez, egy meccset sem fejeztünk be úgy, hogy szégyellni kellett volna magunkat! A mottónk az volt, hogy ez az európai idény arról kell hogy szóljon, hogy egyénileg és csapatszinten is fejlődjünk, de rá kellett jönni, az Euroliga nem ilyen. Tanulságos évad volt, követtünk el hibákat, megtapasztaltuk, mit csinálunk jól és mit rosszul. Tanulni kell az átéltekből, de hiszem, hogy ezt a lépcsőfokot sem szabadott kihagyni.

– nyilatkozta az Atomerőmű KSC Szekszárd vezetőedzője.

EURÓPA-KUPA, NŐK
A negyeddöntő további párosítása: Tango Bourges (francia)−Basket Landes (francia), Valencia BC (spanyol)−Umana Reyer Venezia (olasz), CBK Mersin Yenisehir (török)−LDLC ASVEL Feminin (francia). A két mérkőzésből álló negyeddöntős párharcokat március 18-ig kell lejátszani, a final fourba jutott négy klub licitálhat majd a rendezésre. A négyes döntőt április 5-7-én rendezik.

Hirdetés