Hirdetés
Magyarország

Zsinórban ötödször is a Szekszárdé a Sió Kupa:

:

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés

Az 52. Sió Kupán az Atomerőmű KSC Szekszárd legyőzte az ELTE BEAC Újbudát (80–62), a DVTK-t (74–60), végül a zárónapon a PEAC Pécset (66–61), ezzel története során kilencedik alkalommal nyerte meg az Európában valószínűleg egyedülállóan hosszú ideje megszakítás nélkül megrendezésre kerülő tornát. Egy nappal később Djokics Zseljko vezetőedző értékelt az Atomerőmű KSC Szekszárd hivatalos honlapján.

Erős, jó torna volt, de úgy tudom, először sikerült a Szekszárdnak zsinórban ötször az élen végezni, szóval erre büszkék lehetünk. Tartalékosan szerepeltünk, de a győzelmek újfent bizonyították, működik a szisztéma, amit meghonosítottunk és követünk mióta itt dolgozom. Nagy öröm volt számunkra, hogy sokan kilátogattak a meccsekre, én folyamatosan azt mondom a lányoknak, olyan harcosan és sok energiával kell játszani minden mérkőzésen, hogy aki látott minket, az legközelebb hozzon magával egy újabb drukkert. Ezt most tényleg megvalósították a lányok, nagy akarással játszottak, mintha bajnoki döntőt vívnának. Kiemelném Zala Friskovecet, akinek az irányítók hiányában karmesterként kellett játszania, de szenzációsan megoldotta a feladatot. Ugyanakkor a pozitívumok mellett aggódok is kissé, hiszen Leslie Vorpahl megsérült és nem játszhatott a tornán; Studer Ágnes még nem épült fel annyira, hogy játszhasson; és mindezek után Gereben Lívia is talpsérülést szenvedett, várjuk vele kapcsolatban az MR- vizsgálat eredményét.

– mondta Djokics Zseljko vezetőedző az Atomerőmű KSC Szekszárd hivatalos honlapján

A szekszárdi együttes jövő hét csütörtökön útnak indul és szeptember 9-13. között a horvátországi Porecben vesz részt egy nívós felkészülési tornán, ahol az olasz Famila Schio és a Venezia mellett az orosz Jenyiszej Krasznojarszkkal is megmérkőzik.

Hirdetés