Hirdetés
Magyarország

ZTE NKK – UNI-Győr – MÉLY-ÚT:

:

Hirdetés

Szombaton pótolják a 3. fordulóból a ZTE NKK – UNI-Győr – MÉLY-ÚT összecsapást. A találkozó felvezetéseként a két csapat vezetőedzőjét kérdeztük.

ZTE NKK – UNI-Győr – MÉLY-ÚT
Bajnokság, 3. forduló
Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok, szombat 18:00

Ambrus Péter, ZTE NKK vezetőedző: Ezt a mérkőzést a 3. fordulóból pótoljuk szombaton. Azóta a Győr kiegészült a légiósával centerposzton, nálunk viszont két sérült van, akik nem fognak rendelkezésre állni. Amúgy is szűk rotációnk és fiatal csapatunk van. Mindenképpen a tisztes helytállás lenne nekünk nagyon fontos. Az utóbbi mérkőzéseken tudtunk közelebb kerülni az ellenfelekhez, viszont még mindig nagy különbségű vereségeink vannak. A jó periódusainkat szeretnénk kitolni. Az hellyel-közzel sikerült is eddig és remélem, hogy a hétvégén is fog. Bízom benne, hogy lesznek értékelhető teljesítmények. A fiataloknak nagy segítség, hogy az NB1-ben játszhatnak. A küzdésből jelesre vizsgáztak az elmúlt mérkőzéseken, ami nagyon pozitív és örülök neki. Ezt fent is kell tartani, egyfajta motiváció, amiből tudunk építkezni, hogy a teljesítményünk javuljon a szezon során. A szombati mérkőzés esélyese a Győr, nekünk hazai környezetben olyan helytállást kell mutatni, hogy vállalható legyen a különbség és emelt fővel tudjunk lejönni a pályáról.

Iványi Dalma, UNI-Győr – MÉLY-ÚT vezetőedző: A szerdai nagyon értékes győzelem, mert nem játszottunk igazán jól. Az első félidőben ritmustalanok voltunk. Jól kezdtünk olyan szempontból, hogy szép helyzeteket alakítottunk ki és ezek közül az első pár be is ment. Utána viszont rossz dobóformát fogtunk ki. Az volt a baj, hogy amikor kimaradtak a jól kidolgozott helyzetek, elveszítettük az önbizalmunkat és elkezdtünk kapkodni támadásban. Nem a megbeszélt játékokat játszottuk. Sajnos azzal, hogy a támadásban elveszítettük a ritmust, a védekezésünk felpuhult. Az első félidő – lehet azt mondani – elég katasztrofálisra sikerült. Azért kezdtem azzal, hogy értékes a győzelem, mert a második félidőben tudtunk frissíteni. Változtatni nem nagyon változtattunk, mert ugyanazt csináltunk, mint az első félidőben. Védekezésben agresszívabbak lettünk, pontosabbak és támadásban azokat a dolgokat csináltuk, amik működnek. A ritmust sikerült tartanunk és a végére, amikor a DVTK el is fáradt, meg tudtuk fordítani a mérkőzést. Szívvel lélekkel küzdöttünk és a saját magunkba, az elvégzett munkánkba vetett hit hozta meg a győzelmet. A szombati meccs kapcsán az lesz a fontos, hogy ugyanígy ritmusban maradjunk. Zalaegerszegen játszunk, ahol nagyon sok fiatal játékos van. Nekünk arra kell használni a mérkőzést, hogy tudjuk pihentetni a kulcsjátékosokat és azok a játékosok is bizonyíthassanak, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak. Nagyon fontos, hogy megtiszteljük az ellenfelüket azzal, hogy a legjobbunkat nyújtjuk védekezésben és támadásban. Szeretnénk továbbra is ezzel a ritmussal játszani, agresszívan védekezni és kicsit arra is figyelni, hogy pontosítsunk dolgokat mindkét oldalon.

Hirdetés
Hirdetés