Hirdetés
Magyarország

ZTE Női Kosárlabda Klub – Uni Győr MÉLY-ÚT:

:

FRISSÍTÉS: ELHALASZTÁSRA KERÜLT A TALÁLKOZÓ

Elhalasztották a ZTE-Győr mérkőzést

ZTE NKK – UNI-Győr – MÉLY-ÚT
Bajnokság, 3. forduló
Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok, szombat 19:00

ZTE NKK: Miljana Dzombeta, Mányoky Judit, Úr Boglárka, Szabó Petra, Deanna Tuchscherer
UNI-Győr – MÉLY-ÚT: Brianna Kiesel, Dombai Réka, Dubei Debóra, Török Ágnes, Barnai Judit

Hirdetés

A bajnokság harmadik fordulójában a ZTE NKK fogadja az UNI-Győr – MÉLY-ÚT együttesét. Ambrus Péter, a ZTE vezetőedzője és Iványi Dalma, a Győr vezetőedzője értékelte csapata előző mérkőzését és tekintett előre a szombati összecsapásra.

Ambrus Péter, a ZTE NKK vezetőedzője: Elég sűrű a program minden csapatnak. Ez a szerda-szombat ritmus van akinek jól jön ki, van akinek kevésbé. Nekünk kevésbé, mert nagyon fiatal a csapatunk és kevés a rotációs lehetőségünk. Most már bebizonyosodott, hogy a padról kevés pontot tudunk dobni. Ettől függetlenül a támadásainkban a szerzett pontok mennyisége elég lenne a győzelemhez, viszont a legtöbb pontot kaptuk az első két fordulóban a 12 csapatból. A védekezésünk az, amit folyamatosan javítanunk és fejlesztenünk kell. Ez egy ilyen fiatal csapatnál nem egyik fordulóról a másikra fog megtörténni. Hosszú folyamat, hogy létrejöjjön egy csapatvédekezés és ezen belül az egyéni védekezés az, ami fejlesztésre szorul. Úgy gondolom, ha ez bejön, akkor tudunk közelebb kerülni és nem lesznek majd ekkora differenciák. A Győr ellen hazai pályán mindenképpen a tisztes helytállás a cél. Próbáljuk azt elérni, hogy semmiképp ne kapjunk 100 pontot. Azokat a periódusokat, amikor jól ment a támadás és védekezés, minél hosszabb ideig kitoljuk. Az már azt mutatja, hogy fejlődik a csapatunk. Jelenleg két negyeden keresztül tudunk olyan koncentrált játékot játszani, amikor partiban vagyunk a mérkőzéseken. A másik két negyedben nagyon hullámzó a játék és amiatt alakulnak ki ezek a különbségek.

Iványi Dalma, az UNI-Győr – MÉLY-ÚT vezetőedzője: A Sopron elleni mérkőzés nem úgy sikerült, ahogy terveztük. Az első félidőben a hibáink ellenére elég rendezetten játszottunk és tartottuk a lépést a Sopronnal. Koncentráltak voltunk, szép dolgokat tudtunk csinálni és megvalósítottuk azokat, amiket elterveztünk. A második félidőben teljesen szétestünk. Elsősorban a védekezésünk lazult nagyon fel, egyénileg és sajnos csapatilag is. Utána támadásban szerettük volna ezeket a hibákat kijavítani. Siettettünk dobásokat, rossz dobásokat vállaltunk, ami még inkább elvette az önbizalmunkat. Utána a helyzeteink sem estek be. Úgy éreztem, engedtük a második félidőben, hogy a Sopron domináljon és kihasználja minden egyes hibánkat. Emiatt nem úgy alakult, ahogy terveztem és egy kicsit szomorúak vagyunk. Ezzel áttérnék a Zalaegerszeg elleni meccsre. Ezeket nagyon gyorsan ki kell javítanunk, hogy más típusú ellenfél ellen sokkal koncentráltabbak legyünk és visszaszerezzük a ritmusunkat. Mentalitásunkon úgy kell változtatnunk, hogy elsősorban nem a támadásra kell fókuszálnunk, hanem a védekezésre. A védekezés fogja meghozni a támadást, ahol pedig türelmesebbnek és pontosabbnak kell lennünk. Tudatosabban kell használnunk a játékainkat, hogy mikor és kire alakítunk ki helyzeteket. Ezeket szeretnénk a Zalaegerszeg ellen sokkal magasabb szinten végrehajtani.

Hirdetés