Hirdetés
Magyarország

ZTE-Sopron és Cegléd-DVTK találkozó vasárnap:

:

Hirdetés

Vasárnap két mérkőzéssel zárul a hazai élvonal 7. fordulója. A ZTE-NKK a Sopron Basket, míg a VBW CEKK Cegléd az Aluinvent DVTK együttesét fogadja.

A címvédő Sopron Basket 17 órától lép pályára a ZTE NKK otthonában. Az elmúlt évadban a két csapat elődöntőt vívott és akkor Gáspár Dávid még a zalaegerszegi gárdát irányította. A Sopron a bajnokságban veretlenül menetel, míg a ZTE az elmúlt három mérkőzését elveszítette. Ebből talán a pécsi vendégjáték miatt lehet hiányérzet, hiszen a DVTK és a Csata esélyesként lépett pályára a zalaegerszegiek ellen. A vereségek során elsősorban a hullámzó játék okozott nehézséget a ZTE számára, hiszen Hayes ponterős játékán túl nem volt egy állandó kiegyensúlyozott teljesítmény támadásban. A védekezés terén pedig figyelmeztető jel, hogy ezen három vereség során átlagban 84 pontot kapott a ZTE. A Sopron a Girona otthonában elszenvedte első vereségét idén. Csütörtökön ráadásul Briann January kisebb comb-hajlító húzódást szenvedett és így kérdéses a játéka. A soproni csapat meríthet erőt a spanyol bajnok otthonában megvívott meccséből, hiszen volt tartása és minden nehézség ellenére a negyedik negyedben sikerült felzárkóznia. Kulcskérdés lesz a regenerálódás a címvédő számára, de összességében esélyesként lép pályára.

18 órától a VBW CEKK Cegléd és az Aluinvent DVTK összecsapásával zárul a forduló. Mindkét csapat vereséget szenvedett az Európa Kupában. A Cegléd építhet az Olympiacos otthonában lejátszott első félidőre, ahol remek játékkal sikerült megszorongatni egy más célokért küzdő jóval erősebb riválist. Azon túl, hogy az azt megelőző két találkozó igazi közösség-teremtő emlékezetes diadal volt. A DVTK pedig Medgyessy Dóra nélkül, kicsit többet hibázva is végig nyílttá tudta tenni a Landes elleni nemzetközi találkozóját. Az mutatja meg egy csapat erejét és szervezettségét, ha ilyen körülmények között is tud győzelmi esélyt kovácsolni magának. A rutin és a több variációs lehetőség a DVTK mellett szól, de a Ceglédnek idén már voltak bravúros meccsei, amelyekre alapozhat.

Menetrend

November 3., vasárnap

17:00 ZTE Női Kosárlabda Klub – Sopron Basket
18:00 VBW CEKK Cegléd – Aluinvent DVTK

 

Hirdetés