Hirdetés
Európa

Zuzana Zirkova a kassai bizonytalanságról:

:

Hirdetés

A kassai klubnál dolgozik Zuzana Zirkova, aki a basket.sk portálnak nyilatkozott a jelenlegi helyzetről. A Young Angels Kosice első csapatának edzője nem titkolta, hogy jelenleg nagy a bizonytalanság.

A múlttal nem foglalkozom, inkább a jövőbe néznék. Nem túl fényes a sport helyzete. Volt egy fejlődés, egy felfelé ívelő időszak. Vannak azonban olyan dolgok, amiket nem tudunk befolyásolni és egy ilyen járvány is azok közé tartozik. Már annak örülni kell, ha egyáltalán újra találkozhatunk a csapattal. Most a többségnek a legnagyobb problémája, hogy mit tud majd csinálni a jövőben, lesz-e munkája. Ilyen szempontból a sport a létra alján van, nem tudom, hogy mi fog történni.

– mondta Zirkova, akit kérdeztek Daniel Jendrichovský múltkori nyilatkozatáról. A kassai klubvezető elég borúlátóan fogalmazott.

Tartjuk a kapcsolatot, sok üzenetet váltunk. Próbálja menteni a menthetőt, de ő sem tud semmi biztosat. Vannak ígéretek, de azok is naponta változtak. Most jelenleg minden fontosabb, mint a sport.

Zuzana Zirkova a felszabadult idejében a lányának segít. “Vannak online tanórák, de lényegesen több a házi feladat, mint egyébként. Ez a szülőknek is új feladatot jelent.” – tette hozzá az egykori klasszis játékos, aki nem titkolta, hogy igyekszik gyermekének is őszintén vázolni a helyzetet és megértetni vele, hogy miért nem lehet kimenni. Ettől függetlenül a húsvétot az összes hagyománnyal együtt, mint minden évben szokták, megünnepelték otthon.

Szlovákiában a helyi közmédia felidézte a Rózsahegy két Euroliga győzelmét, aminek nagyon fiatalon részese volt Zirkova.

Megmosolyogtam az akkori felvételeket magamról, de természetesen nagyon szép emlékeket idézett fel. Annak idején az egyéni játék és a “dobjunk és fussunk” felfogás uralkodott. Gyors ellentámadások, egy vagy két passz és dobás. Az elmúlt 2-3 évben kezdünk ehhez az egyszerűbb kosárlabdához visszatérni.

– összegzett a szlovák klasszis.

Fotó: basket.sk

Hirdetés