Hirdetés
Európa

16 csapatos spanyol élvonal jöhet:

:

Hirdetés

Spanyolországban még csak “felfüggesztett” státuszban van a bajnokság. Az enCancha portál készített egy összeállítást arról, hogy milyen tervek szerint alakulna a szezon zárása.

A legfontosabb információ, hogy a lap forrásai szerint nagyon közel állunk ahhoz, hogy Spanyolországban is döntés szülessen a 2019/2020-as évad sorsáról. Pénteken egyeztetnek a második vonal csapatainak a képviselőivel és a jövő hét elején a határozat is megszülethet.

Az enCancha arról is ír, hogy az élvonalbeli klubok egységesen a szezon befejezése mellett vannak. Hazaengedték a légiósokat és innen újra összeszedni a játékosokat, edzésbe állni és folytatni a nyár elején, szakmailag nem indokolt. Ez egyébként azt is jelentené, hogy kieső nem lenne (erről is egységes a klubok álláspontja) és a két feljutónak helyet biztosítanának. Ennek megfelelően rekordlétszámú 16 csapatos első osztály lenne 2020/2021-ben.

A második vonal csapatai jelentik a nagyobb falatot a döntéshozóknak. Ott ugyanis a feljutást megcélzó klubok folytatnák és szeretnék pályán eldönteni, hogy ki kerüljön fel. Itt tovább bonyolítja a helyzetet, hogy a komoly célokat megcélzó gárdák jellemzően foglalkoztatnak egy-két légióst, illetve különböző korosztályos és 3×3-as válogatottakban számításba vett játékos is szerepel náluk. Pénteken arról lesz egyeztetés, hogy miként lehetne a feljutást igazságosan eldönteni. Ha folytatnák, akkor június 2-től rendeznének meccseket az enCancha szerint.

Hirdetés