Hirdetés
Magyarország

Candice Dupree győztes duplája a Bourges ellen a Sopron múltidézőjében

Hirdetés

Candice Dupree európai karrierjének kiemelkedő pillanatait mutatják meg a heti múltidéző összeállítások.

A FIBA sorozatában az USK Praha színeiben lejátszott legjobb mérkőzését láthatjuk. A Sopron sorozatában pedig szombaton 18 órától jön a Bourges elleni 2019-es Euroliga negyeddöntő első felvonása, mely során Dupree utolsó másodpercekben jegyzett nehéz, fordulásból elengedett dobásával szerezte meg a győzelmet a Sopron. Azt követően Bourges-ban is nyert a magyar csapat és ezzel fennállása során harmadszor jutott az Euroliga négyes döntőjébe.

A mérkőzésről tavaly így számoltunk be:

Telt háznyi közönség és igazi rájátszásbeli fantasztikus hangulat fogadta a csapatokat. A publikum egy kifejezetten pontgazdag, mindkét fél részérõl extra dobóformát hozó első negyedet láthatott. Váltott vezetéssel haladtak a felek, 10 perc után végül 25-23-ra a Sopron vezetett. A második etapban a mieink maradtak lendületben. Már a hetedik tripla ért el célt a magyar együttestõl, amikor 38-29-re sikerült ellépni. Idõt kértek a franciák, akik szigorítottak a védekezésükön. Ez némileg kizökkentette a Sopront. A félidõig így 40-40-nél egyenlítettek a vendégek.

A harmadik negyedben nem változott a játék képe. Már egyértelműen az előzetes is várt kemény küzdelem és rendkívül szervezett védekezés jellemezte a meccset. A hullámzó játékrész során 47-44-nél és 51-48-nál a francia csapatnak volt esélye jobban ellépni. Ezt követõen azonban a Sopron vette át az irányítást. Yvonne Turner már a 18. pontját szerezte, amikor a negyed végén 54-51-re módosította az állást.

A harmadik etapot lezáró 6-0-s futás a Sopront helyezte lélektani előnybe. Erre építve jó ritmusú támadásokkal a záró szakasz közepére 60-55-re sikerült ellépni. Támadhattak a mieink a 7-8 pontos vezetésért is. Ez nem jött össze és néhány rossz ütemû faulttal, illetve egy technikaival kizökkent ebből a lendületből a Sopron.

Másfél perc volt vissza, amikor 61-60-nál átvette a vezetést a Bourges. Ami innen következett az egy felejthetetlen, végletekig kiélezett végjáték. Idõkérést követõen utolsó 24 másodpercben a Sopron támadhatott 65-64-es francia előnynél. Végül Candice Dupree 4 másodperccel a vége előtt szerezte a győztes találatot. Egy emberként ugrott talpra a publikum. Az utolsó támadásból a vendégek nem találtak be, így a Sopron egy győzelemre került az újabb Final Four-tól.

A mérkőzés szombaton 18 órától megtekinthető az alábbiakban:

Fotó: Tóth Zsombor / FIBA.Basketball