Hirdetés
Magyarország

A Ludovika Csata otthonába látogat a Szekszárd:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Vasárnap 17 órától a Ludovika Csata együttese ellen lép pályára az Atomerőmű KSC Szekszárd. Az összecsapást megelőzően Horváth Zsófia, a szekszárdi gárda másodedzője foglalta össze utolsó Euroliga mérkőzésük tapasztalatait, illetve a vasárnapi összecsapással kapcsolatos várakozásait.

Január 22., vasárnap
17:00 Ludovika Csata – Atomerőmű KSC Szekszárd
Budapest, Ludovika Aréna
Játékvezetők: dr. Mészáros Balázs, Lengyel Ádám József, Rózsavölgyi Alexandra (dr. Gincsai János Péter)

Január 18-án a tizedik fordulóval folytatódott az Euroliga szezon. Az Atomerőmű KSC Szekszárd a Városi Sportcsarnokban lépett pályára a Valencia Basket Club együttese ellen, mely találkozó végül az őszi mérkőzéshez hasonló végeredményt, 54-75-ös spanyol győzelmet hozott. A spanyolok az agresszív védekezésüknek köszönhetően az első félidőben mindössze húsz pontot engedélyeztek a szekszárdi gárdának.

“Beszéltük még a mérkőzés előtt, hogy egy nagyon erős Valencia érkezik hozzánk. Mint az első ellenük játszott találkozón, úgy most is voltak hiányzóik, ám ezúttal sajnos nem tudtuk úgy felvenni velük a versenyt, ahogy azt Spanyolországban tettük, ahogy azt szerettük volna. Nagyon enerváltan kezdtük a meccset, passzívan kosárlabdáztunk, ami végül megpecsételte a sorsunkat. Azt gondolom, hogy bár a második félidőben javult a teljesítményünk, az már nem volt elég a győzelem megszerzéséhez – egy ilyen kaliberű csapat ellen egy félidőnyi jó teljesítmény sajnos kevés. Kiemelném viszont, hogy nagy öröm volt Mányoky Réka játéka, aki egy elhúzódó betegség után tért vissza és a hosszú kihagyás ellenére energikus, jó teljesítményt nyújtott.” – értékelte röviden a Valencia elleni találkozót Horváth Zsófia.

A nemzetközi szereplést követően azonban továbbfolytatódik a magyar bajnokság sűrű programja. Az Atomerőmű KSC Szekszárd a 17. forduló mérkőzésén ezúttal a Ludovika Csata otthonába látogat. Horváth Zsófia következőnek a csapat felkészüléséről mondott pár szót, illetve a vasárnapi találkozóval kapcsolatos várakozásaira tért ki.

“Mivel most vasárnap játszuk a következő mérkőzésünket, így egy kicsivel több időnk volt a felkészülésre. A Valencia elleni találkozót egy rövidebb pihenő követte, majd folytattuk a munkát. Vesztegetnivaló időnk ugyanis nincsen, továbbra is arra fektettük a hangsúlyt, hogy a betegeinket, a sérültjeinket, minél jobban visszaépítsük a csapatba, a csapat játékába. Normális, megszokott ütemben folytatódott tehát a felkészülés.

Azt gondolom, hogy egy szintén jó formában lévő Csata otthonába utazunk vasárnap, akik utoljára a Győr ellen játszottak nagyon jó mérkőzést. Ha megnézzük a keretüket, akkor látható, hogy ők is sérülésekkel szenvednek, illetve, hogy az egyik légiósuk távozott tőlük. Ezzel együtt viszont nem gondolnám, hogy meghanyatlottak volna, sőt, inkább jobban összekovácsolódtak. Az elmúlt meccseken nagyon szépen használják az erősségeiket, amikre nekünk is fokozottan kell majd ügyelnünk. A szezon elején már játszottunk ellenük, akkor említettem, hogy a Csatát én egy nagyon veszélyes csapatnak gondolom, hazai pályán pedig hatványozottan igaz. Egy rendkívül lendületes együttesről van ugyanis szó, amire mindenképp oda kell figyelnünk. Nekünk kell irányítanunk a mérkőzés ritmusát, nem szabad hagynunk, hogy a szokásos gyors játékát játssza az ellenfél, emellett pedig a védekezésünkre is ügyelnünk kell. Ellenfelünk ugyanis több olyan játékossal is rendelkezik, akik képesek akár extra teljesítményre is. Emellett pedig természetesen a lepattanózásnak is kulcsfontosságú szerepe lesz. Bár nem a mi keretünk a legmagasabb a mezőnyben, de azt gondolom, hogy ezen a téren abszolút dominálnunk kell a Csata ellen. Szeretném, ha egy kemény, magabiztos meccset tudnánk játszani, ahol mindenképp a győzelem lesz a cél.” – fogalmazott Horváth Zsófia, az Atomerőmű KSC Szekszárd másodedzője.

Fotó: Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés