Hirdetés
Európa

A Salamanca és a Valencia előnyben a spanyol elődöntők során:

:

Hirdetés

Szerdán és csütörtökön rendezték a spanyol élvonal elődöntő párharcainak első mérkőzéseit. A kuparendszerű párharcokban idegenben szerzett jelentős előnyt a Salamanca és a Valencia. A két csapat a hétvégi hazai folytatást így kedvező pozícióból várhatja.

Fotó: FEB

Az alapszakasz-győztes, Euroliga ezüstérmes Salamanca 77-55-re verte a Gernikát. Ez azt jelenti, hogy 22 pontos előnyre tettek szert Roberto Iniguez tanítványai. Már a 45-29-es félidőre nagy differencia alakult ki. A kiegyenlített harmadik negyed után a záró szakaszra még rá tudott tenni egy lapáttal a Salamanca. Ekkora előnyt menedzselve szinte nem is lehet kérdés, hogy hazai pályán bebiztosítják a döntőbe jutást. Katie Lou Samuelson 17 ponttal lett a legeredményesebb.

A Valencia 74-64-re nyert Gironában. Az Európa Kupa győztese az első negyedben 8 pontos hátrányba került. A Girona még a félidőben is 34-28-ra vezetett. A harmadik etapban azonban magához ragadta az irányítást a Valencia. Ezt a periódust 18-7-re nyerték, majd az utolsó 10 percben is még 4 pontot hozzátettek a különbséghez. Összességében tehát idegenben szerzett nyolcpontos előnnyel várhatják a hazai visszavágót. Queralt Casas remekelt, 15 ponttal, 3 gólpasszal és 3 lepattanóval zárt.

A Valencia – Girona mérkőzést szombaton, a Salamanca – Gernika találkozót vasárnap este rendezik.

Fotó: FEB

Hirdetés