Hirdetés
Archivum

A Zaragoza csak megszorongatta a Salamancát:

:

Hirdetés

A Spanyol Bajnokság 6. fordulójának rangadóján a Zaragoza három negyeden át ott loholt a Salamanca nyakában, de a végjátékot nem bírta erõvel, így Alba Torrensék megõrizték veretlenségüket. A Valencia és a Rivas Ecopolis könnyedén hozta aktuális bajnokiját.

A várakozásoknak megfelelõen izgalmasan alakult a Salamanca zaragozai vendégjátéka. Az elsõ 10 percben fej-fej mellett haladtak az együttesek, így csak 17-18-ra vezetett az EuroLigás alakulat. A második szakasz közepén Motañana és De Mondt tripláival 25-32-re lépett el a Salamanca, de elõnyüket nem tudták megõrizni. A szünetben 35-37 állt az eredményjelzõn.

A harmadik felvonásban Feaster megvillantotta a klasszisát, jó ütemû tripláival nemcsak egyenlítettek, de fordítottak is a hazaiak. Az 59-57-rõl induló negyedik negyedben azonban nem volt esélye a Zaragozának. Minimális elõnyük és az erejük is hamar elfogyott. A Salamanca érvényesítve nagyobb tudását és jóval mélyebb keretét végül 63-75-ös gyõzelmet aratott. Az EuroLigás alakulatból a 19 pontot és 9 lepattanót szerzõ Sancho Lyttle emelkedett ki, de Torrens és Snell is kétszámjegyû pontot szerzett. A másik oldalon Zlatanova (21 pont) és Feaster (14 pont) remekelt.

A címvédõ Valencia a C.B. Olesa vendége volt. A találkozó egy negyed után eldõlt, amikor 17-27-re ment el a Ros Casares. A két csapat között folyamatosan nõtt a különbség, a vége 50-88 lett. A Valenciából ezúttal is mind a 12 játékos pályára lépett, Palaun kívül mindenki szerzett pontot és a 23 egységig jutó Brunson bizonyult a legeredményesebbnek.

A Rivas Ecopolis La Palma szigetére látogatott, a Gran Canaria 2014 La Caja de Canarias együtteséhez. A mérkõzésen egy félidõ után csak 10 pont volt a differencia két együttes között, a harmadik negyedben azonban ritmust váltott a madridi alakulat és még 18 pontot verve ellenfelére könnyedén húzta be a gyõzelmet. A negyedik negyednek már nem volt különösebb tétje, a vége 61 – 95 lett. A Rivas Ecopolis összes nevezett játékosa pályára léphetett és mindenki betalált a gyûrûbe. A 22 egységig jutó Valdemoro emelkedett ki a mezõnybõl.

Somogyi Andrea csapata, az Ibiza 33 ponttal verte aktuális ellenfelét. A magyar játékos 3 percet tölthetett a pályán és ez idõ alatt egy szabálytalanságot követett el.

Eredmények

MANN FILTER ZARAGOZA – PERFUMERIAS AVENIDA 63-75
EXTRUGASA – HONDARRIBIA – IRÚN 59-43
RC CELTA INDEPO – SÓLLER BON DÍA! 71-59
GRAN CANARIA 2014 LA CAJA DE CANARIAS – RIVAS ECOPOLIS 61-95
PALACIO DE CONGRESOS DE IBIZA – CADI LA SEU D´URGELL 79-46
C.B. OLESA – CIUDAD ROS CASARES VALENCIA 50-88
UNB OBENASA NAVARRA – GIRONA FC 53-61

Hirdetés