Hirdetés
Archivum

Az Orenburg lett a bronzérmes Oroszországban:

:

Hirdetés

Szombaton lezárult a bronzcsata Oroszországban. A harmadik számú orosz Euroliga csapat a Nagyezsda Orenburg 3-0-ra verte a Krasznojarszkot.

Fotó: orenbasket.ru

Fotó: orenbasket.ru

Oroszországban a döntõhöz hasonlóan a bronzcsatát is 2-2-1-es rendszerben bonyolítják le. Ez jelen esetben azt jelentette, ha az elsõ kettõ és szükség esetén az ötödik meccset rendezte volna az Orenburg. A harmadik és a negyedik találkozót írták ki a Krasznojarszk csarnokába.

A párharc egyoldalú összecsapással indult, melyen az Orenburg 109-70-es gyõzelmet aratott. Alex Bentley 23, Emma Cannon 19 pontot ért el. A második találkozón megmutatta valós erejét a Krasznojarszk. Az Orenburg mindössze 78-65-ös sikert aratott. A harmadik negyed hajrájájában még 53-53 volt az állás és a végül elfáradó riválisuk ellen tudták behúzni a gyõzelmet az orenburgiak. Emma Cannon 20 pontját kell kiemelni.

A harmadik meccsre a Krasznojarszk otthonában került sor. Ez lett a legkiélezettebb, végül az Orenburg nagy csatában 83-81-es sikert ünnepelhetett. Az Orenburg a harmadik és a negyedik negyedben többször is 8-10 ponttal vezetett, de nem tudta leszakítani riválisát. Az utolsó percbe 81-81-rõl érkeztek a felek és végül Brionna Jones szerezte az Orenburg gyõztes találatát. A legeredményesebb ismét Alex Bentley lett, aki ezúttal 20 ponttal zárt.

Hirdetés