Hirdetés
Európa

Bemutatkoznak az UNI Győr – MÉLY-ÚT Európa Kupa riválisai:

:

Hirdetés

Október 16-án megkezdődik az Európa Kupa 2019/2020-as kíirásának csoportköre. Cikksorozatban mutatjuk be a magyar csapatok csoportellenfeleit. Az első részben az F-csoporttal, az UNI Győr -MÉLY-ÚT riválisaival ismerkedhetünk meg.

Az Európa Kupa F-csoportját az UNI Győr – MÉLY-ÚT mellett a spanyol élvonal két meghatározó csapata, a Perfumerias Avenida Salamanca és a Lointek Gernika Bizkaia, illetve a portugál bajnok Olivais F.C. alkotja.

A Salamanca az elmúlt szezonban a Gironával szemben alaulmaradt a spanyol bajnoki döntőben, így ezüstérmesként hosszú idő után kiszorult az Euroligából. Ennek ellenére idén is minőségi keretet raktak össze, igaz nagy változások történtek a tavalyi össszeállításhoz képest. Maradt egy szűk mag, melyet Silvia Domínguez, Laura Gil, Erika de Souza és Jewell Loyd alkot. Hozzájuk pedig Andrea Vilaró (Cadí La Seu), Emese Hof (Hurricanes Miami), Evelyn Akhator (Besiktas), Karlie Samuelson (Castors Braine), Kristine Vitola (TTT Riga), Maite Cazorla (Oregon) és Tiffany Hayes (CCC Polkowice) csatlakozott.

Nem véletlenül szerepelnek a játékosok neve mellett korábbi klubjaik. Szépen kirajzolódik, hogy a spanyoltól jelentősen eltérő más piacról válogatottak ezúttal a klub vezetői. Kiváló nevek alkotják a keretet, de rengeteg a kérdőjel. Nagy kérdés, hogy mennyire motiválja a csapatot az Európa Kupa. Igaz, egy ekkora klub nem engedheti meg magának, hogy ne vegyen komolyan egy európai kupasorozatot.

Az elmúlt szezonban is a spanyol élbolyt ostromló Gernika nagyon komolyan erősített. Belén Arrojo, Blake Dietrick, Gaby Ocete, Julie Wojta, Nikolina Milic és Nogaye Lo megszerzésével a bajnokságot tekintve érmes reményeik lehetnek. Jó formaidőzéítéssel, az erőforrások megfelelő beosztásával azonban az Európa Kupában is megcélozhatják a rájátszást. A statisztikai lapokat nézve az új érkezők közül Wojta ponterősen kezdett, de a számokat böngészve ki kell emelni az elmúlt szezon keretéből megtartott Margaret Roundtree-t, aki továbbra is meghatározó ember.

A végére maradt a portugál bajnok Olivais F.C., akiknek a játékerejét a legnehezebb felmérni. Egy biztos, hogy a korábbi években a Győrnek volt része portugál ellenfelekben és nem lehetett őket lebecsülni. Kifejezetten kellemetlen stílusú riválisok, akiknek a játékából nehéz felkészülni és sok esetben az utazás sem egyszerű. A coimbra-i gárdát nézve portugál válogatottak egész sorával találkozhatunk. Mellettük két szerb légiósra érdemes felhívni a figyelmet. Latinka Dusanic éveket töltött hazánkban, míg a 175 cm magas, 30 éves Ana Radovic Belgiumban, Franciaországban, Romániában is légióskodott. A tavalyi csapatukból nyolc főt megtartottak a portugálok, így arra lehet számítani, hogy egy összeszokott gárda.

Hirdetés