Hirdetés
Archivum

Csoportelsõként jutott a négy közé a DKSK:

:

Hirdetés

Egy pontgazdag mérkõzésen a Work Force DKSK-Miskolc 103-91-re verte a cseh Kara Trutnov együttesét és ezzel csoportelsõként jutott tovább a Közép-európai Ligában (CEWL). Az elõdöntõben a miskolciak ellenfele a második számú brnói együttes a Valosun Brno lesz.

A DKSK az elõzõ körben Bécsben bebiztosította a legjobb négy közé jutást a CEWL-ben, így az utolsó fordulóban a Kara Trutnov elleni találkozó „csak” a csoportelsõségrõl hivatott dönteni. A csoportelsõségnek a tétje az volt, hogy melyik csapat kerüli el a sorozat favoritjának számító, az elmúlt két évben döntõzõ és ebbõl egyszer diadalmaskodó Aradot.

Nagyon jól kezdett a DKSK, a 38 pontig jutó Raven vezérletével 21-8-ra lépett el a mérkõzés elején Peresztegi Nagy Ákos együttese. A miskolciak ezt az elõnyüket az elsõ szakasz végéig õrizték is. 10 perc után 31-18 állt az eredményjelzõn. A második negyed elejét elrontotta a DKSK, 5 és fél perc alatt 42-42-nél kiegyenlítettek a csehek. A Kara Trutnov lendületbe jött és idõkéréssel sem sikerült megtörni a vendégeket. A félidõt 7-0-s futással zárták és a szünetben 54-52-es elõnyben voltak.

A harmadik negyed hullámzó játékot hozott. A DKSK 73-67-re meglépett, majd egy 8-0-s futással a csehek 75-73-ra fordítottak. A negyedik szakasz végül 78-77-es miskolci elõnyrõl kezdõdött. A játékrész elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd 83-83 után Peresztegi Nagy Ákos idõt kért. A rövid eligazítást egy 11-0-s hazai futás követett és ezzel eldõlt a rangadó. A Work Force DKSK-Miskolc az A-csoport megnyerésével jutott a négyes döntõbe.

Eredmény

A-csoport
Work Force-DKSK Miskolc – Kara Trutnov 103-91 (31-18, 21-36, 26-23, 25-14)

Hirdetés