Hirdetés
Magyarország

Csütörtökön PEAC – Cegléd mérkőzés:

:

Hirdetés

Csütörtökön 18 órától rendezik a 15. fordulóból a PEAC-Pécs – VBW CEKK Cegléd mérkőzést.

Mindkét csapat szombaton játszott utoljára. A PEAC-Pécs 76-59-re verte a TFSE-MTK csapatát. A pécsiek nagyot küzdve úgy tudták megszerezni a győzelmet, hogy Tijana Andusicot kiállították a 15. percben. Remek távoli dobásokkal azonban fontos sikert aratott Csirke Ferenc együttese. Tekintve, hogy előtte héten a PEAC Miskolcon hosszabbítást tudott kikényszeríteni, minden nehézség ellenére a baranyai megyeszékhelyen bőven találhatnak előremutató momentumokat.

Ugyanez igaz a VBW CEKK Ceglédre is. A ceglédiek ugyan 94-83-as vereséget szenvedtek Szekszárdon, de jelentős hátrányból zárkóztak fel és több kipontozódás ellenére óriásit harcolva szoros végjátékot alakítottak ki. Tinara Moore, Katerina Sotiriou és Mariona Ortiz egyre jobb formába lendül. Hárman 45.3 pontot átlagolnak jelenleg és mivel többen fel tudnak lépni melléjük, így Cegléden joggal bízhatnak egy eredményes folytatásban.

A két csapat október 14-én találkozott Monoron, akkor 58-53-as ceglédi siker született. A mérkőzés elején 12-0-s előnybe került a CEKK és bár felzárkózott a PEAC, de a döntő momentumokban a ceglédiek pontosabbnak bizonyultak. A csütörtöki esti pécsi mérkőzésen a rutin egyértelműen a Kostas Keramidas tanítványai mellett szól. Egy ilyen sorozatban, ahol egymást érik a meccsek, ennek fokozott jelentősége van. A PEAC honlapja kiemeli, hogy a sérülteken és betegeken kívül nem számíthat Tijana Andusicra sem Csirke Ferenc vezetőedző, így mindössze négy rutinosabb felnőtt játékossal és hat U20-as korosztályú kosárlabdázóval készülnek az összecsapásra.

A klubok felvezető videói ITT láthatóak.

Fotó: VBW CEKK Cegléd

Hirdetés