Hirdetés
Archivum

Franciaország – Spanyolország döntõ lesz Sopronban:

:

Hirdetés

Szombaton este került sor Sopronban az U18-as A-divíziós Európa-bajnokság elõdöntõire. A torna fináléját vasárnap este 20 óra 15 perctõl Spanyolország és Franciaország vívja.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

Az elsõ elõdöntõben Franciaország 53-44-re verte Lettországot. A franciák kezdték jobban a mérkõzést, de a lettek a félidõre átvették a vezetést. A harmadik negyedbõl 2 perc 25 másodperc volt vissza, amikor még 31-31 volt az állás. Ezt követõen a játékrész végére 38-34-re lépett el Franciaország. A záró szakaszban 5-7 pont között stabilizálták az elõnyüket a gallok és bár számszerûleg nem volt nagy a különbség, a játék képe nem hordozta magában a fordítás lehetõségét. A gyõztes csapatban Alexia Chartereau 11 ponttal és 14 lepattanóval dupla-duplát ért el.

Spanyolország 71-55-re verte Oroszországot. A két csapat között az elsõ negyedben még nem alakult ki nagy különbség, sõt 14-12-re vezettek az oroszok. A második etaptól kezdve azonban látványosan érvényesült a spanyol fölény. Egyszerûen nem tudott gyors riválisával mit kezdeni az orosz csapat. Musina 18 pontja, 10 lepattanója nem sokat ért számukra. A félidõben már 41-29-re mentek a spanyolok és ezen elõnyüket végig õrizték. A legeredményesebb a spanyoloknál a centerük Laia Sole lett, aki 15 pontot ért el a magas orosz játékosok között.
 

A vasárnap este 20 óra 15 perctõl megrendezésre kerülõ döntõben tehát a várakozásoknak megfelelõen Franciaország és Spanyolország csap össze. A torna két legjobb csapata, de egyben két teljesen ellentétes stílus találkozik. A spanyolok a címvédõk, míg a franciák, akiknek a szakmai programjuk ebben a korosztályban a legerõsebb, sorozatban hatodik U18-as Eb-döntõjüket vívják.

Hirdetés