Hirdetés
Archivum

Hatalmas küzdelemben 5. helyet szerzett Sopronban az U20-as válogatott:

:

Hirdetés

A Sopronban zajló U20-as A-divíziós Európa-bajnokság helyosztóján a magyar válogatott 61-58-ra legyõzte Franciaországot. A magyar csapat hatalmasat küzdött, 14 pontos hátrányból állt talpra és ezzel a szép sikerrel megszerezte az 5. helyet a tornán.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Egy olyan helyosztó párharca készülhettünk vasárnap délután Franciaország és Magyarország válogatottja között, amikor mindkét együttes számára szép sikert jelentett volna az 5. hely megszerzése. Ennek megfelelõen nagy iramban indult a találkozó. A fizikális fölényben lévõ francia együttes szerzett vezetést, két perc alatt 9-2-re léptek el. A folytatásban 6-7 pont környékén állt be a differencia a felek között. A francia csapat nem csak palánk alatt került fölénybe, de kiválóan dobtak. A mezõnymutatójuk 53% környékén alakult 10 perc után, ráadásul négy triplát is értékesítettek. Végül 24-17-re vezettek az elsõ szakaszt követõen.

A második negyedben sem változott a játék képe, 6-8 pont között mozgott a differencia. Magabiztosan õrizte elõnyét a francia csapat. A magyar lányok mindent megpróbáltak, de alig tudtunk dobóhelyzeteket kialakítani. A félidõ hajrájában azonban 35-25 után így is sikerült felzárkózni. A nagyszünetben 38-31 állt az eredményjelzõn. A statisztikai lap arról árulkodott, hogy 25-20-ra vezetett a lepattanócsatában a riválisunk. A duplákat pedig 60%-al értékesítették. Eközben feleannyi eladott labdánk és több szerzett labdánk volt, így ennek köszönhetõen sikerült látótávolságban maradni. A mérkõzés legnehezebb szakasza a harmadik negyedben jött el. A francia csapat a játék minden elemében dominált, így 47-33-nál már 14 ponttal jártak elõrébb.

Becsülettel küzdött a magyar válogatott és a harmadik játékrész hajrájában Török Ágnes triplája 51-41-re visszahozta a mieinket. Innen indult a negyedik negyed. Kiss Virág duplája vezette fel ezt a szakaszt, majd Studer Ágnes és Gereben Lívia is 2+1-es helyzetet értékesített, amivel 53-49-re zárkóztunk fel. Eközben a franciák kulcsjátékosát, az irányítójukat Tima Pouye-t le kellett cserélni bokasérülés miatt. Teljesen nyílt lett a mérkõzés, de riválisunk az utolsó három percbe érve még 58-53-ra el tudott szakadni. Innen azonban a magyar csapat akarata érvényesült. Török Ágnes triplát értékesített, majd Kiss Virág egy befutásból lett eredményes. Másfél perccel a vége elõtt 58-58-nál egyenlítettünk. A mérkõzésbõl 43 másodperc volt hátra, amikor Gereben Lívia duplájával 60-58-ra átvettük a vezetést. Az utolsó francia akciónál Naomi Mbandu büntetõket hibázott két másodperccel a vége elõtt. A 61-58-as eredményt Kiss Virág büntetõje alakította ki.

A magyar válogatott hatalmasat küzdve 61-58-as gyõzelmet aratott és ezzel megszerezte az 5. helyet. Gratulálunk ehhez a szép sikerhez! Köszönjük az egész nyári munkát a játékosoknak, stábtagoknak egyaránt!

Statisztika

Franciaország – Magyarország 58-61 (24-17, 14-14, 13-10, 7-20)

Statisztika

Hirdetés