Hirdetés
Archivum

Hollandia legyõzésével zárta a spanyolországi tornát U20-as válogatottunk:

:

Hirdetés

Vasárnap lezárult a spanyolországi Ferrol városában rendezett U20-as felkészülési torna. A magyar válogatott végig vezetve 77-59-re legyõzte Hollandiát.

A Ferrol városában zajló torna utolsó napján Hollandia volt az ellenfél, akik az elsõ két meccsüket elveszítették. A hollandok azért is különösen érdekes riválisok, mivel a soproni Európa-bajnokság D-csoportjába nyertek besorolást és a nyolcaddöntõben akár ellenfélként is kaphatjuk õket. Gyorsan magához ragadta a kezdeményezést a magyar csapat. Alig több, mint 5 perc telt el és 12-2-es vezetésünknél már holland idõkérés miatt állt a játék. Ezt követõen riválisunk még 13-9-re felzárkózott, de gyakorlatilag ezt tekinthettük a legszorosabb mérkõzésállásnak. Az elsõ etap hajrájában ugyanis 18-9-re ismét elléptünk. A második szakasz elsõ találatát még a hollandok szerezték, erre azonban 11-0-s futással válaszoltak a magyar lányok. A folytatásban a 20 egységet is átlépte a differencia, a félidõben 38-16 állt az eredményjelzõn.

A félidei statisztikán azt láthattuk, hogy minden nevezett játékos kapott lehetõséget. A lepattanókat tekintve 20-12-re vezettünk. Kiss Virág egymaga 11 pontnál és 7 lepattanónál, Török Ágnes 7 pontnál, 4 lepattanónál járt már ekkor. Végül mind a ketten dupla-duplával zártak. Török 20 pontot és 11 lepattanót ért el, míg Kiss 15 pontot és 11 lepattanót jegyzett. A jó egyéni teljesítmények mellett csapatszinten kevesebb eladott labdát rögzítettek a mieinkhez és ki kell emelni az elsõ félidõ öt szerzett labdáját, ami a védekezést is dicséri. Ugyanebben a mederben haladt a játék a harmadik negyed elsõ felében is. A legnagyobb különbséget 52-27-nél regisztrálhattuk.

Mindkét szakmai stáb több felállást kipróbált és mindkét szakvezetõ megállapíthatta, hogy a padról szintén érkeznek igen jó teljesítmények. A hollandoknak is akadt egy eredményesebb periódusok, a harmadik negyedet 12-4-es sorozattal zárták. Az utolsó 10 percnek 55-39-rõl vágtak neki a felek. Riválisunk jegyezte az elsõ két találatot, de így is stabilan õrizte kétszámjegyû elõnyét a magyar csapat. Legközelebb 67-56-nál kerültek a hollandok. A mérkõzés hajráját szemmel láthatóan fizikálisan is jobban bírta a magyar csapat. Ismét növeltük az elõnyünket és végül 77-59-es gyõzelmet arattunk. Összességében tehát két gyõzelemmel és egy vereséggel, sok-sok értékes teljesítménnyel zárta spanyolországi tornáját a soproni U20-as Európa-bajnokságra készülõ csapatunk. Gratulálunk!

Eredmény
Hollandia – Magyarország 59-77 (9-18, 7-20, 24-17, 20-22)

Statisztika

Hirdetés