Hirdetés
USA

Juhász Dorkáék idei első idegenbeli győzelme:

:

Fotó: uconnhuskies.com

Hirdetés

Vasárnap felkészülési találkozón a UConn 80-95-re győzte le az Arkansas csapatát, mely során Juhász Dorka immár másodszorra lépett pályára a legendás szakmai program színeiben.

A mérkőzés elején a UConn 2-17-re vezetett Westbrook és Williams vezetésével. Az Arkansas első kilenc lövéséből nyolcat kihagyott, majd ők is támadásba lendültek Sasha Goforth hárompontosaival, végül a Huskies 0-12-es hajrájának ez vetett véget. A második negyed elején a hazai együttes 23-26-ra csökkentette hátrányát, ám ez még azelőtt történt, hogy Paige Bueckers “elszabadult” volna. Míg Bueckers az első negyedben csak egyszer talált be, addig a másodikban 12 pontot szerzett, így a UConn 39-49-re vezetett a félidőben. A folytatásban a hazaiak minimálisan felzárkózni látszódtak, de végül 15 pontos különbséggel a Huskies nyerte a találkozót (80-95).

Geno Auriemma 9 játékost küldött pályára az idegenbeli találkozó során. Közülük Juhász Dorka 12 percet tölhetett a pályán, mely során 3 lepattanóig és 3 dobott pontig jutott.

A UConn gárdájából hárman is kétszámjegyű pontig jutottak. Paige Bueckers 40 percig élvezhette edzője bizalmát, ez alatt az idő alatt pedig kiemelkedő teljesítményt produkált, 34 dobott egységig jutott. Mellette Christyn Williams és Evina Westbrook is majdnem az egész mérkőzésen át pályán volt. Míg az első 18, addig a második 15 pontot jegyzett fel neve mellé.

A UConn Huskies női kosárlabda csapata a folytatásban a Bahamákra indul, ahol a Battle 4 Atlantis-ban lépnek majd pályára a következő hétvégén. Szombaton a Minnesota együttesével mérkőznek meg a nyitókörben.

Fotó: uconnhuskies.com

Hirdetés