Hirdetés
Archivum

Kihirdette keretét a 2018-as Világbajnokságra Ausztrália:

:

Hirdetés

Szerdán kihirdette utazó keretét a 2018-as tenerifei Világbajnokságra Ausztrália. Bombaerõs csapatot állítottak össze.

Fotó: basketball.net.au

Fotó: basketball.net.au

Az ausztráloknál a korábbi évekhez képest kisebb vérfrissítés történt a keretben. A két évvel ezelõtti riói olimpián szereplõ együttesükbõl Liz Cambage, Cayla George, Leilani Mitchell, Steph Talbot és Katie-Rae Ebzery lesz ott a Világbajnokságon. Ebbõl a felsorolásból az is kiderül, hogy a honosítottjaik közül végül Mitchell mellett tette le a voksát a szakmai stáb.

Bekerült a világbajnoki utazó keretbe a tavalyi Ázsia-bajnokságon ezüstérmes alakulatból Lauren Mansfield és Alanna Smith, illetve a tavaszi Nemzetközösségi Játékokon remek teljesítményt nyújtó Ezi Magbegor és Jenna O’Hea.

Lesznek nagy visszatérõk is ausztráloknál. Alex Bunton súlyos térdsérülést követõen felépült, Rebecca Allen-t a 2014-es VB óta elõször viszi világversenyre a szakmai stáb, míg Tess Madgen a 2015-ös Óceánia-bajnokság óta nem kapott lehetõséget.

Sandy Brondello vezetõedzõ az ausztrál szövetség sajtóközleményében elsõsorban a keret mélységét és sokoldalúságát emelte ki. A Phoenix Mercury-t is irányító edzõnõ a csapatmunkát és a védekezés fontosságát hangsúlyozta. Az ausztrálok a Világbajnokságon nem kerültek nehéz alapcsoportba, hiszen Nigéria, Argentína és Törökország lesznek az ellenfeleik.

Az ausztrál válogatott kerete: Rebecca Allen (New York Libert), Alexandra Bunton (Brydens Sydney Uni Flames), Elizabeth Cambage (Dallas Wings), Katie-Rae Ebzery (Perth Lynx), Cayla George (Deakin Melbourne Boomers), Tess Madgen (JCU Townsville Fire), Ezi Magbegor (Deakin Melbourne Boomers), Lauren Mansfield (Perth Lynx), Leilani Mitchell (University of Canberra Capitals), Jenna O’Hea (Deakin Melbourne Boomers), Alanna Smith (Stanford University) és Stephanie Talbot (Deakin Melbourne Boomers).

Hirdetés