Hirdetés
Archivum

Lezárult a cseh és a montenegrói válogatott kínai túrája:

:

Hirdetés

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, Kínában túrázik a cseh és a montenegrói válogatott. A hétvégén a második olyan torna is lezárult, ahol a hazaiak mellett Új-Zélanddal találkozott a két európai együttes.

A második torna rögtön az európai csapatok rangadójával indult, melyen Csehország 86-82-re legyõzte Montenegrót. A statisztika mindkét oldalról lényegesen jobb dobóformáról árulkodik, mint az egy héttel korábbi meccsek alkalmával. A gyõztes csapatból Hanu¹ová 22, Vyoralová 19 pontig jutott. A montenegrói együttesben pedig a PINKK légiósa Jelena Vucetic zárt 24 ponttal. A nap másik mérkõzésén Kína 90-51-re verte Új-Zélandot.

A második nap nem sikerült az európai válogatottaknak. A csehek Vyoralová 22 pontja ellenére 71-49-re kikaptak Kínától. Új-Zéland pedig 79-76-ra legyõzte Montenegrót. Vucetic ezúttal is remekelt, 18 ponttal zárt. Kétségkívül eddig a legjobb meccsei ezek a felnõtt válogatottban a fiatal játékosnak.

A harmadik napon Csehország 56-53-ra legyõzte Új-Zélandot és ezzel hat mérkõzés alapján Kína mögött megszerezte a második helyet a tornán. Hanu¹ová 17, Vyoralová 16 egységig jutott. Montenegró pedig 75-50-es vereséget szenvedett Kínától. Ezúttal is Jelena Vucetic volt az egyik legeredményesebb játékos, 13 ponttal zárt.

A két európai válogatott egy hosszú utazás és egy rövid pihenõ után már itt az Öreg Kontinensen folytatja a munkát. A csehek június 10. és 12. között azon a tornán lépnek pályára legközelebb, melyen a magyar válogatott is szerepel.

Hirdetés