Hirdetés
Archivum

Megérkezett Rióba USA, Franciaország és Ausztrália is:

:

Hirdetés

Megérkeztek Rióba a hétvégén New Yorkban lezárult felkészülési torna csapatai is, így az Egyesült Államok, Franciaország és Ausztrália szintén a helyszínen várja az olimpiai játékok kezdetét.

Biztonsági okok miatt az amerikai kosárlabda válogatottak nem az olimpiai faluban laknak. Sõt, sokáig nem is hozták nyilvánosságra a szálláshelyüket. Azóta a nemzetközi sajtó kiderítette, hogy az USA Basketball a Silver Cloud nevû hajót bérelte ki, ami közel 200 szobával, több luxuskabinnal rendelkezik és minden igényt kielégít. Hivatalos bejelentés természetesen biztonsági okok miatt nem lesz, de minden sajtóhír azt írja, hogy a nõi válogatott is itt lakik majd. A kikötõbõl a hajóhoz eljutni csak egy beléptetõ kapun keresztül lehet, ahol repülõtereket idézõ biztonsági ellenõrzésen kell átesni.

Az amerikai válogatott a riói repülõn

Elkészült az amerikai csapatról a hivatalos fotósorozat, mely az alábbiakban tekinthetõ meg:

2016 U.S. Olympic Women’s Basketball Team

The 2016 U.S. Olympic Women’s Basketball Team had its official team photo day and in addition to the team, several group shots were taken. Check it out!

Ausztrália is megérkezett a helyszínre. Szerencséjük volt a nõi kosarasoknak, hiszen kimaradtak azokból az eseményekbõl, amelyek miatt múlt héten az egész világsajtó Ausztrália kálváriájával foglalkozott. Talán mondani sem kell, hogy mi történt: nem készült el az olimpiai falu azon épületegyüttese, ahol az ausztrál küldöttséget elszállásolták volna. Elvileg azóta megoldották a problémákat, így Penny Taylorék semmit nem érzékelnek ezekbõl a gondokból. Brendan Joyce szövetségi kapitány az elsõ riói nyilatkozatában még a hétvégi torna eredményeit értékelte. Mindenképpen pozitívan tekintett arra, hogy Franciaországot és Kanadát le tudták gyõzni. Joyce szerint a WNBA-bõl érkezõ játékosok beépítése miatt volt fontos az amerikai túra.

Az ausztrál válogatott az olimpiai faluban:

Fotó: olympics.com.au

Fotó: olympics.com.au

A francia válogatott szintén épségben landolt Rióban. A franciáknál nagy kérdés volt, hogy pénteken este részt vehetnek-e a megnyitón, ugyanis szombaton kora délután lépnek pályára. A basketsession.com portál a minap arról írt, hogy Valérie Garnier és a csapat úgy döntött, hogy a megnyitó olyan élmény, amit nem szabad kihagyni. A francia válogatott három vereséget szenvedett az amerikai túra során, de ebbõl messzemenõ következtetést nem szabad levonni.

A francia válogatott az olimpiai ötkarikával

Hirdetés