Hirdetés
Archivum

Meglepetések nélkül zajlott le a WNBA Draft:

:

Hirdetés

Kedden hajnalban került sor a 2013-as WNBA draftra. A nagy hármas kiválasztása terén nem született meglepetés és az igen nagyszámú európai kontingens helyzete sem reménytelen.

Elsõ helyen Brittney Griner-t a Phoenix Mercury vitte el. A következõ évtizedben a nõi kosárlabdát alapjaiban határozhatja meg Griner játéka, aki a blokkokat (748) és a zsákolásokat (18) tekintve is vezeti az örökranglistát. Griner emellett a második legjobb pontszerzõje a NCAA elsõ divíziójának 3283 ponttal és 148 tétmeccsébõl 146 alkalommal kétszámjegyû pontot ért el.

Második helyen Elena Delle Donne kelt el, aki 3039 ponttal az NCAA ötödik legeredményesebb játékosaként fejezte be tanulmányait. A Delaware erõcsatárját a Chicago Sky vitte el. A harmadik kiválasztott pedig Skylar Diggins lett, aki ezzel a Tulsához került. A Notre Dame irányítója tudatosan építette profi karrierjét, már az egyetemi évek alatt is igyekezett önmagát megmutatni a médiában. Szinte mindenhol kiemelik, hogy több mint 300000 követõje van Twitteren és elvitathatatlan tehetsége mellett várhatóan igazi médiaszemélyiség lesz belõle.

Ami pedig a nemzetközi különítményt illeti. A 36-os mezõnyben egy kanadai és négy játékost választottak ki a csapatok. A kanadaiak centertehetsége Kayla Alexander nyolcadik kiválasztottként a San Antonio Silver Stars gárdájához került. A belgák nagy tehetségét Emma Meesseman-t a 19. helyen vitte el a Washington Mystics. A játékjogát Európában a Szpartak Moszkva birtokolja, de tanulmányai befejeztéig Franciaországban játszik. Esetében kérdéses a WNBA karrier, mindenesetre az edzõtáborban megmutathatja magát.

20. helyen a francia Diandra Tchatchouang került kiválasztásra. Tchatchouang története érdekes, egy évet játszott és tanult Maryland-ben, majd két évvel ezelõtt hazatért. Az NCAA szabályai értelmében azonban, amikor az évfolyama végzett, draftra bocsájtható. Tchatchouang játékjogát a San Antonio Silver Stars szerezte meg, melyben vélhetõen nagy szerepe Edwige Lawson-Wade-nek, akivel Montpellierben is csapattársak.

A török Olcay Cakir a 27. helyen kelt el és a New York Liberty választotta ki. Cakir megszerzésében Cappie Pondexternek lehetett döntõ szava, de a török irányítót nagyon dicsérik szakemberek és azt sem szabad elfelejteni, hogy még 20 éves sincs és már 24 tétmérkõzésen szerepelt idén a Fenerbahce együttesében. A tengerentúli szakírók fizikailag és mentálisan is alkalmasnak találják a WNBA karrierre.

34. helyen pedig Alina Iagupovát a Los Angeles Sparks vitte el. Az ukrán tehetséget nem kell bemutatni, hiszen a nyári EB-selejtezõk alatt a magyar válogatott ellen is remekelt. A debreceni A-divíziós U20-as EB-nek pedig az egyik nagy sztárja volt. Iagupova még az Euroligában sem szerepelt, de testi adottságokat tekintve bármire képes lehet.

A 2013-as WNBA Draft 

1. kör
1. Brittney Griner – Phoenix Mercury
2. Elena Delle Donne – Chicago Sky
3. Skylar Diggins – Tulsa Shock
4. Tayler Hill – Washington Mystics
5. Kelsey Bone – New York Liberty
6. Tianna Hawkins – Seattle Storm
7. Toni Young – New York Liberty
8. Kayla Alexander – San Antonio Silver Stars
9. Layshia Clarendon – Indiana Fever
10. A’dia Mathies – Los Angeles Sparks
11. Kelly Faris – Connecticut Sun
12. Lindsey Moore – Minnesota Lynx

2. kör
13. Alex Bentley – Atlanta Dream
14. Sugar Rodgers – Minnesota Lynx
15. Kamiko Williams – New York Liberty
16. Davellyn Whyte – San Antonio Silver Stars
17. Nadirah McKenith – Washington Mystics
18. Chelsea Poppens – Seattle Storm
19. Emma Meeseeman – Washington Mystics
20. Diandra Tchatchouang – San Antonio Silver Stars
21. Jasmine Hassel – Indiana Fever
22. Brittany Chambers – Los Angeles Sparks
23. Anna Prins – Connecticut Sun
24. Chucky Jeffery – Minnesota Lynx

3. kör
25. Shenneika Smith – New York Liberty
26. Nikki Greene – Phoenix Mercury
27. Olcay Cakir – New York Liberty
28. Brooklyn Pope – Chicago Sky
29. Angel Goodrich – Tulsa Shock
30. Jasmine James – Seattle Storm
31. Anne Marie Armstrong – Atlanta Dream
32. Whitney Hand – San Antonio Silver Stars
33. Jennifer George – Indiana Fever
34. Alina Iagupova – Los Angeles Sparks
35. Andrea Smith – Connecticut Sun
36. Waltiea Rolle – Minnesota Lynx

Hirdetés