Hirdetés
Európa

Nem bírt rutinos ellenfelével a SERCO UNI Győr

SERCO UNI Győr - Perfumeries Avenida 65-81 (13-30, 24-14, 12-22, 16-15)

Euroliga, 7. forduló
Győr, Széchenyi István Egyetemi Csarnok
Ali Sakaci, Çisil Güngör, Paulina Karolina Gajdos (Erich Kratschmer)

SERCO UNI Győr: Bach -, Carleton 12/3, Goree 9, Slocum 11/9, Török 12/12. Csere: Dombai 12/6, Dubei 7/3, Gyöngyösi -, Hegedűs 2, Molnárová -, Ruff-Nagy -.

Perfumeries Avenida: Delaere 2, Dominguez 4, Kone 18, Prince 11/9, Vilaro 13/9. Csere: Cakir 6, Gil 14, Hartley 7/3, Le. Rodrigez 6/6, Lu. Rodriguez -.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Az Euroliga 7. fordulójában a SERCO UNI Győr 81-65-ös vereséget szenvedett a Perfumerias Avenida csapata ellen.

A Salamanca teljességgel berobbant a találkozóba. Az első kosarat Alexis Prince szerezte, amire bár Cyesha Goree tudott választ adni, pár perc elteltével már 10-2-t regisztrálhattunk a vendégek javára. Ezután azonban Destiny Slocum vette kezei közé az irányítást. Úgymond frissebb, nagyobb lendületet adott a győri együttesnek, ennek a ritmusváltásnak, illetve két hárompontosnak köszönhetően pedig komoly pontokat tudott lefaragni csapata hátrányából. A mérkőzés ritmusát azonban továbbra is egyértelműen a Salamanca diktálta. Bár a Győrnek is megvoltak a maga találatai, védekezésben tisztább játékra volt szüksége Cziczás László alakulatának ahhoz, hogy jelentősebben közelebb tudjon férkőzni ellenfeléhez. Ezalatt viszont a vendégek a pálya mindkét oldalán kiegyensúlyozottan teljesítettek, melynek köszönhetően a differencia egy pont híján a tízet is elérte. Ekkor ismét Goree javított. A bravúros kosár viszont egy pillanatra sem zavarta meg a Salamanca játékosainak koncentrációját. A spanyolok tovább meneteltek, mígnem előnyük egy idő után a tíz pontot is átlépte. Cziczás vezetőedző végül 13-25-nél kért időt csapatának. A szusszanásnyi idő azonban ezúttal is a vendégeknek tett jót. A hátralévő pár percet ugyanis nagyon megnyomta a Perfumerias Avenida, egészen pontosan egy 5-0-ás szakasszal zárták a játékrészt, amivel az állás 13-30-ra változott.

Fotó: FIBA.Basketball

A második felvonást viszont már magabiztosabban kezdte a Győr. 5-0-nál jártunk, amikor az ellenfél is megszerezte az etap első találatát, majd ezt követően Destiny Slocum szerzett újabb pontokat, ami pedig időkérésre kényszerítette az ellenfél vezetőedzőjét (20-32). A folytatásban Cziczás László lányai továbbra is foggal-körömmel harcoltak a pályán. Egy újabb extra, ezúttal 6-0-ás periódus vette kezdetét, mely hat pontra hozta fel a Győrt. A különbséget végül azonban Sika Kone és Andrea Vilaro pontjai korrigálták, miután a tíz pontos differencia ismételten állandósulni kezdett. Bár a győriek pontgyártása valamelyest a szokásosnál halványabb volt szerda este, a sérültjeik hiánya azonban mégis a védőtérfélen volt a leginkább érzékelhető. A mérkőzés támadójátékát ugyanis egyértelműen a Salamanca dominálta, amire a Győr egyszerűen nem találta az ellenszert, megoldást. Peregtek a másodpercek, majd a percek, s míg az események a nagyszünethez közeledtek, a differencia a húsz ponthoz. Ekkor azonban egy röpke pillanatra fordult a kocka. A hazai együttes ritmust váltott, s a Török Ágnes – Destiny Slocum duónak köszönhetően a győriek újból tíz pontra tornázták le hátrányukat. 34-44-nél a Salamanca vezetőedzője kért időt eligazításra. Visszatérve márcsak pár másodperc volt hátra a félidőből. A labda a Győrhöz került, azon belül is Slocum kezei közé, aki még egy utolsó akciót indított. Betörését Török Ágnesnek osztotta ki, aki a hárompontos vonal legtetejéről engedte el a távoli dobást, mely végül sikeresen landolt az ellenfél hálójában. Ezzel tehát az állás 37-44-re változott, amivel a hazaiak az utolsó pillanatban tíz pont alá férkőztek. Innen fordulhattak a csapatok.

Fotó: FIBA.Basketball

A félidőt követően a pontszerzés, illetve maga a játék kifejezetten egyelően folytatódott. Kosárra-kosár volt a válasz, mígnem a Perfumerias ismételten ritmust váltott. 9-2-es szakaszt futottak, amikor Cziczás László kért időt, majd pedig visszatérve Török Ágnes triplájával folytatódott a meccs. A probléma azonban továbbra is azzal volt, hogy a Salamancának minden egyes győri találatra megvolt a válasza. S bár a differencia a húsz pontot nem érte el, veszélyesen közel járt hozzá. A győrieken legalább annyira volt érezhető az akarat, mint a frusztráltság, ám még az erőfeszítések ellenére is a vendégek továbbra is könyörtelen tempót diktáltak, amivel rendkívül nehéz volt lépést tartani. Egy perc volt hátra a harmadik negyedből, amikor Andrea Vilaro tripláját követően 46-64-et regisztrálhattunk. Az etap hátralévő szakaszában pedig mind a két fél egy-egy találatot tudott márcsak szerezni. A végső tíz percet a Győr ismét magabiztosabban indította, ezen a ponton a spanyol együttesnek viszont már egyértelműen túl nagy volt az előnye. A vendégek rutinosan kijátszották minden egyes támadásukat, mondván húzva az időt, míg a győrieket továbbra is fűtötte a felzárkózási vágy. Próbálkozásaik azonban sok esetben rohanásba mentek át, amivel sajnálatos módon saját helyzetüket nehezítették meg Cziczás László tanítványai. Ezzel pedig el is érkezett a találkozó véghajrája, az utolsó pár perc, amikor többé már nem is lehetett kérdéses a győztes kiléte. Dicséretre méltó viszont, hogy a Győr az utolsó percekben sem adta fel a küzdelmet, s még a végső pillanatokban is megnehezítette a Salamanca dolgát. A 65-81-es végeredményt végül Bria Hartley ziccere alakította ki.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés