Hirdetés
Archivum

Nem jutott be a legjobb négy közé Törökországban a Galatasaray:

:

Hirdetés

A hétvégén egy mérkõzést rendeztek a török élvonal negyeddöntõi alkalmával. A sorsdöntõ harmadik meccsen az AGÜ hosszabbítás után 84-79-re legyõzte a Galatasaray-t, így az isztambuli sztárcsapat nem jutott be az elõdöntõbe.


Korábban az már eldõlt, hogy Vajda Anna csapata a Hatay
és a Mersin ott lesz az elõdöntõben. A Fenerbahce negyeddöntõje szerdán folytatódik az Euroliga Final Four miatt, így a hétvégén egy mérkõzésre került sor.

A sorsdöntõ összecsapást az AGÜ kezdte jobban, az elsõ negyed közepére 15-8-as elõnyre tettek szert. 10 perc után pedig 19-13-ra vezettek. A Galatasaray a második szakaszt 12-2-es szériával kezdte, de az elõnyét a félidõre nem tudta megtartani. A nagyszünetben 37-36-ra ment az AGÜ.

A harmadik etap elejét a házigazda AGÜ kapta el jobban, 11-4-es sorozatuk 48-40-es elõnyt eredményezett. A Galatasaray azonban vissza tudott kapaszkodni, sõt a vezetést is átvették. A legnagyobb elõnyük 4 pont volt 56-52-nél. A harmadik negyed végén azonban ismét az AGÜ járt elõrébb. Ez a hullámzás jellemezte a záró szakaszt is. 72-67-nél az AGÜ került lépéselõnybe, de a végjátékba érve 74-74-nél egyenlített a Galata.

Végül a rendes játékidõben nem született döntés. A hosszabbítás 76-76-ról indult. Itt az extra napot kifogó és végül 31 pontot szerzõ Chelsea Gray vezetésével az AGÜ végig kézben tartotta az irányítást és megérdemelt gyõzelmet aratott. Ezzel a Galatasaray, mely idén jelentõs költségcsökkentésen esett át, nem jutott a négy közé.

Eredmény
ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ – GALATASARAY 84 – 79
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc végeredménye 2-1 az AGÜ javára.

Hirdetés