Hirdetés
Archivum

Nyolcadik helyen zárt a magyar válogatott az Universiadén:

:

Hirdetés

A magyar válogatott 80-56-os vereséget szenvedett az Universiadén Tajvantól és ezzel a nyolcadik helyen zárt a tornán.

Az amerikai és az ausztrál válogatottól elszenvedett vereség után Tajvan ellen zárta szereplését a magyar válogatott az Universiadén. A tét a hetedik hely megszerzése volt. Az elsõ negyedben 8-2-vel indított riválisunk, de a játékrész hajrájában gyorsan ledolgozta a hátrányát a magyar együttes. Pap és Martonosi büntetõket értékesített, majd a negyed végén Zele Dorina talált be.

A második etap 16-16-ról indult. Nagy lendületben volt csapatunk, 24-16-nál már 8-0-s futást jegyezhettünk fel. Az elõny 26-18-ig tartott, de ezt követõen egy 10-0-s szériát csinált Tajvan. A kosárcsendünket Németh Alma törte meg, majd Baksa Bettina büntetõi és Martonosi Zita találata révén mindössze 33-32-es hátrányban álltunk a félidõben.

Az elsõ félidõben a magassági fölényünk érvényesült, a festékbõl 22 pontot szerzett a magyar csapat. A harmadik negyedben 37-34 után Tajvan egy 10-0-s futással lépett el és utólag kiderült, hogy ez döntõnek bizonyult. A harmadik szakasz végére a 20 pontot is átlépte a különbség. Tajvan három triplát is értékesített ebben a 10 percben, miközben a magyar dobószázalék 21%-os volt ebben a periódusban. A záró szakaszban Németh Alma egymást követõ két találata után még 20 egység alá jöttünk, de a folytatásban ismét megugrott a differencia.

A magyar válogatott végül 80-56-ra maradt alul és ezzel a nyolcadik helyen zárt az Universiádén. A csoportkör erõn felül sikerült válogatottunknak, a folytatásban a riválisaink érvényesítették a papírformát.

Eredmény
Tajvan – Magyarország 80-56

A magyar válogatott statisztikai lapja

Hirdetés