Hirdetés
Archivum

Szombaton három mérkõzéssel zárul a 17. forduló:

:

Hirdetés

Bár a 17. fordulóból az elõzetesen rangadónak számító két meccs, az elsõ és a második, illetve az ötödik és a hatodik csatája már lezajlott, de szombatra is maradtak érdekes találkozók.

A kupagyõztes Aluinvent DVTK 15 óra 45 perctõl Zalaegerszegen lép pályára. A két csapat két héttel ezelõtt a Magyar Kupa negyeddöntõjében találkozott. Akkor a DVTK 108-70-es gyõzelmet aratott. A félidõig nagyon szépen tartotta magát Gáll Tamás együttese, ekkor 49-40 állt az eredményjelzõn. A DVTK azóta négy tétmeccset játszott, közte az Európa Kupa negyeddöntõ párharcát. A Landes elleni visszavágó óta eltelt egy hétnek viszont elégnek kellett lennie ahhoz, hogy felfrissítse a szakmai stáb a keretet. Ennek megfelelelõen nem lehet kérdés a gyõztes kiléte. A DVTK-nak saját kezében van a sorsa, hiszen az alapszakaszból hátralévõ két meccsének megnyerésével odaérhet a tabellán a második helyre.

A szombati nap programja 15 órától indul, méghozzá a fõvárosi rangadóval, amikor az ELTE BEAC Újbuda a Vasas Akadémiát látja vendégül. A BEAC december elején nyerni tudott a Vasas otthonában és azért is érdemel nagy figyelmet a mérkõzés, mivel ez a két gárda játszik majd az A-csoportos tagság megõrzéséért párharcot a rájátszásban. Mindkét csapat egy gyõzelemmel áll, ami azt jelenti, hogy a szombati gyõztes az alsóházi rájátszásban pályaelõnyt élvez majd. Ennek pedig lehet jelentõsége tavasszal.

A program 18 órától a PEAC-Pécs és az Atomerõmû KSC Szekszárd találkozójával zárul. Mondani sem kell, hogy Zeljko Djokic személye miatt igen pikáns összecsapásra van kilátás. Egy rivális csapat vezetõedzõjeként visszatérni a korábbi sikerek helyszínére mindig speciális érzés, különösen ha egy szakember ennyi idõt töltött egy helyen. A Szekszárd Djokic kinevezése óta játszott egy jó mérkõzést a DVTK-val és kifejezetten jó benyomást tett a csapatuk a Magyar Kupa negyeddöntõjében. A PEAC-nak a kupa nem sikerült, de nagy kérdés, hogy a klubnál zajló változások adnak-e új impulzusokat a keretnek. A miskolci teljesítménynél mindenképpen több van Roberto Hernandez együttesében, különösen úgy, hogy Dragana Stankovic már hazai nevelésû játékosnak számít. A PEAC így öt légióssal a keretben állhat fel, ami növeli a variációs lehetõségeket.
 

Hirdetés