Hirdetés
Magyarország

Válogatott szünet után, rangadók előtt – Cziczás László értékelt:

:

Fotó: SERCO UNI Győr

Hirdetés

Véget ért a válogatott szünet, ami a SERCO UNI Győr csapatának és Cziczás László vezetőedzőnek egyáltalán nem a pihenésről szólt. A magyar válogatott csapat bő keretébe öt győri játékos, Bach Boglárka, Dombai Réka, Dubei Debóra, Ruff-Nagy Dóra és Török Ágnes is bekerült, míg Cziczás László, Székely Norbert szövetségi kapitány munkáját segítette stábtagként. A győri együttes légiósa, Sabina Oroszová pedig a szlovák válogatott tagjaként vett részt az Európa-bajnoki selejtező mérkőzésein.

Ami nemzetünk válogatott csapatát illeti, Romániában magabiztosan győztünk, Spanyolországban pedig szoros csatában maradtunk alul a kontinens egyik legjobb csapatával szemben. A győriektől a két mérkőzésre végül csak Bach Boglárka nem utazhatott. A győri klub Cziczás László vezetőedzőt kérdezte arról, miként értékeli a magyar válogatott szereplését, a győriek teljesítményét, illetve arról is beszélt, mennyire törhette meg a szünet a csapat lendületét.

Az eredeti beszélgetés IDE KATTINTVA tekinthető meg.

“Nyilván egy vereség után nem lehet elégedett az ember, de azt gondolom, az, hogy a spanyol válogatottal szoros meccset tudtunk játszani, mindenképpen dicséretes. Sajnos volt egy elrontott negyedünk, a másik háromban viszont kiegyenlített volt a küzdelem. Most lehetne azon elmélkedni, hogy ha a második szakaszban is eredményesebbek vagyunk, akár még bombameglepetést is okozhattunk volna, de kár már ezen rágódni. Ami a lényeg, hogy a válogatottunk jó irányba tart.” – kezdte Cziczás László, a női magyar válogatott másodedzője. – “Nagy dolog, hogy öt győri játékos kapott meghívót, és közülük négynek sikerült is beverekednie magát a tizenkettes keretbe, azaz a csapat harmadát a Győr adta. Ez önmagában is nagy szó, emellett a hozzáállásuk, a teljesítményük az edzéseken, a meccseken azt mutatta meg, jó az az út, amelyiken járnak, járunk. Ez egyben visszaigazolása is annak a munkának, amit közösen végzünk a felkészülés kezdete óta.” – folytatta a SERCO UNI Győr vezetőedzője, aki szerint amennyire öröm a sok válogatott, annyi fejtörést is okoz ez a következő napokban.

“A csapat fele gyakorlatilag egy napot pihent csak. A többiek viszont komolyan edzettek, de tény, talán mi dolgoztunk a csapatok közül a legkisebb létszámmal. Miközben kőkemény sorozat előtt állunk. Vasárnap az Euroligában is címvédő Sopron otthonába látogatunk, majd a török Botas ellen idegenben az Európa-kupa-csoportunk első helyéért lépünk pályára, majd jövő hétvégén a szintén euroligás, a Sopront legyőző Szekszárdot fogadjuk. Ha eddig nehéz sorozatról beszéltünk, akkor ez a mostani brutális lesz. Nagyon várjuk már, ha nincs is sok időnk, igyekszünk a lehető legjobban felkészülni az előttünk álló feladatokra.” – mondta Cziczás László, aki egyben hozzátette: “Nagyon szép az eddigi eredménysorunk, de azt gondolom, eddig ezt a helyén tudtuk kezelni. Most olyan meccsek vannak előttünk, amelyekben benne van a bravúr, de a vereség lehetősége is. Mi minden találkozóra győzelmi szándékkal megyünk ki, de a sport sokszor kiszámíthatatlan. Történjék azonban bármi, minden eredményt ugyanúgy az értékén és a helyén kezelünk továbbra is, ahogyan tettük ezt eddig is.”

Fotó: SERCO UNI Győr

Hirdetés