Hirdetés
Archivum

Veretlenül csoportgyõztesek a magyar lányok Debrecenben:

:

Hirdetés

A magyar válogatott nagy csatában 13-11-re legyõzte Spanyolországot a Debrecenben zajló 3×3-as U18-as Világbajnokság harmadik napján. Ezzel a mieink veretlenül nyerték a csoportjukat és a nyolcaddöntõben a D-csoport negyedik helyezettjével, Brazíliával találkoznak.

KÉPEK A MÉRKÕZÉSRÕL

Az eddig látottak alapján nyugodtan mondhatjuk, hogy a debreceni torna két meghatározó csapata csapott össze Spanyolország és Magyarország személyében a legnagyobb délutáni hõségben. Megteltek a lelátók és remek hangulat fogadta a lányokat. Ez a hangulat pedig csak fokozódott, amikor alig néhány másodperc elteltével rögtön az elsõ akciót ponttal fejezte be Aho Nina.

Nagyon jól kezdtünk és 3 perc játék után már 4-2-es magyar elõny állt az eredményjelzõn. A spanyolok azonban nem véletlenül voltak bronzérmesek az Ifjúsági Olimpián. Felpörgették a játékot és 5-4-nél a vezetést is átvették. Szerencsénk volt, hogy a piros mezesek egy büntetõje kimaradt, így nem tudtak meglépni két ponttal.

A magyar csapat Horváth Kriszti büntetõjével egyenlített 5-5-nél, majd nem sokkal késõbb megint Horváth volt a fõszereplõ. Remek távoli duplája célt ért és ezzel 7-6-ra visszavettük a vezetést. A következõ percekben ismét fej-fej mellett haladt a két csapat. Óriási küzdelem zajlott a pályán, de ebben a periódusban jellemzõen a spanyolok jártak elõrébb.

Az utolsó három percbe 10-9-es hispán elõnyrõl fordultunk. A meccsen lélektanilag Aho Nina sikeres távolija hozott fordulópontot, amivel 11-10-nél megint nálunk volt az elõny. Ezzel a spanyoloknak kellett az eredmény után futniuk. Ennek megfelelõen bátran vállalkoztak, de a dobásaik lejöttek. Hosszú idõre befagyott az eredményjelzõ, miközben a csatát a játékvezetõk érezhetõen nem akarták eldönteni, a kisebb faultok miatt nem szólt a síp egyik oldalon sem.

Az utolsó percbe fordulva 11-11-nél egyenlítettek a spanyolok. Mindkét csapat a maga javára fordíthatta volna a meccset, de sokáig úgy nézett ki, hogy ebbõl hosszabbítás lesz. 27 másodperccel a rendes játékidõ vége elõtt a zárszó azonban a miénk volt. Tóth Timi birkózta be a labdát és a dobása közben szabálytalankodtak vele szemben. A ráadás büntetõ is célt ért, ami 13-11-es magyar elõnyt és végül gyõzelmet hozott.

Eredmény
Magyarország – Spanyolország 13-11

Hirdetés