Hirdetés
Magyarország

Yvonne Turner a francia Carolo Basket csapatába tér vissza sérülése után



:

:

Hirdetés

Hivatalossá vált, hogy Yvonne Turner súlyos térdsérülése után Franciaországban folytatja pályafutását, a Carolo Basket játékosa lesz. Válogatottunk honosítottja, a Sopron Basket egykori klasszisa a francia klubbal 18 hónapos szerződést írt alá – olvasható a Carolo Basket közleményében.

A Carolo Basket a Famila Schio-hoz szerződő Kim Mestdagh pótlására keresett játékost. Yvonne Turner a tervek szerint december végén csatlakozik be a közös munkába és ha az orvosi vizsgálatok után engedélyt kap a játékra, akkor már január elején pályára léphet Franciaországban.

Romuald Yernaux, a Carolo Basket ügyvezetője a klub közleményében elmondta, hogy azért tudtak olyan kaliberű játékost igazolni, mint Turner, mert sérülésből tér vissza. Ugyanakkor a 18 hónapos szerződés lehetővé teszi, hogy az erős hazai magjuk mellé Turner vezetésével egy versenyképes légiós-különítményt építsenek a következő időszakban. Szeretnének az élmezőnybe visszakerülni.

Mint ismert, Yvonne Turner a Nagyezsda Orenburg játékosaként még február 13-án a Jekatyerinburg elleni rangadón szenvedett súlyos térdsérülést. Az orosz együttes színeiben a bajnokságban 12 mérkőzésen 9.8 pont, 2.7 lepattanó és 2.0 gólpassz lett az átlaga. Az Euroligában szintén 12 találkozón szerepelt: 14.3 pont, 3.9 lepattanó és 2.7 gólpassz átlagot teljesített eddig.

Fotó: Tóth Zsombor / FIBA.Basketball

Hirdetés