Hirdetés
Utánpótlás

“A szezonba fektetett munka végül meghozta a gyümölcsét” – Tullner Krisztián értékelt:

:

Hirdetés

A 10. helyen végzett a Nemzeti Leány Junior Bajnokságban az UNI Győr NKA, miután a ‘B’-döntő utolsó mérkőzésén nagy csatában végül 76-56-os vereséget szenvedett az Atomerőmű-KSC Szekszárd csapata ellen. A tornát követően a kisalföldiek vezetőedzőjét, Tullner Krisztiánt kértük, hogy értékelje az eseményeket.

Vasárnap véget ért a Nemzeti Leány Junior Bajnokság “B” döntője, ahol az országos 9-16. helyért küzdöttek a csapatok. Az első napon győriek vívták a legszorosabb negyeddöntőt, végül 45-42-re verték a PVSK NKA/A csapatát Sághi Kata 15 pont, 14 lepattanós dupla-duplájával és Küllős Kíra 14 pontjával. 

“Ez volt az idei szezonban a hatodik mérkőzésünk a PVSK ellen. Oda-vissza ismerjük tehát már egymást, így a felkészülés során nem is rájuk, hanem inkább saját magunkra, a mi játékunkra fektettük a hangsúlyt. Amit a mérkőzésből kiemelnék, az a védőjátékunk lenne, mely szerintem a kulcs volt a győzelmünkhöz. A mérkőzés elején még mondhatni meg voltunk illetődve, de ahogy teltek a percek, haladtunk előre, s végül sikerült rendezni a sorainkat, átvettük a vezetést és sikerült egy hatalmas győzelmet aratni. Ez a fajta védekezés viszont sajnálatos módon teljesen felőrölte a támadójátékunkat, nagyon rossz százalékkal dobtunk ugyanis a Pécs ellen, de ennek ellenére szerencsére sikerült megnyerni a mérkőzést.” – értékelte a negyeddöntő történéseit Tullner Krisztián vezetőedző.

Szombaton újabb négy mérkőzéssel folytatódott a nyíregyházi rendezésű “B” döntő, ahol pedig a helyosztók párosítása alakult ki. A nap második elődöntőjében az UNI Győr NKA kiélezett csatában ezúttal a Nyíregyházi Kosársulit verte 66-63-ra, ahol mind Sághi Kata (20 pont, 10 lepattanó), mind pedig Küllős Kira (16 pont, 14 lepattanó) dupla-duplát ért el. Így tehát, a torna fináléját, – mely egyben az országos 9. hely sorsáról is döntött – két győzelem után az UNI Győr NKA és az Atomerőmű-KSC Szekszárd csapatai vívhatták.

“A Pécs elleni találkozóhoz hasonlóan, ennek a következő mérkőzésnek is az volt a pikantériája, hogy már sokadszorra léptünk pályára a Nyíregyháza ellen – ötödszörre mérkőztünk meg velük. Egy nagyon jó hangulatú összecsapás kerekedett, rengetegen kilátogattak a meccsre, szülők, hozzátartozók stb., s egy igazi rangadó-atmoszféra alakult ki. Mind a két oldalon voltak kiemelkedő egyéni teljesítmények, ami viszont ennél is nagyobb pozitívum, hogy a dobóformánk is rengeteget javult az első meccshez képest. Ennek, illetve a szinten tartott jó védekezésünknek lett később aztán a sikere, hogy a hazai csapatot saját pályáján tudtuk megverni.”

A Nemzeti Leány Junior Bajnokság nyíregyházi “B” döntőjének fináléjában az Atomerőmű KSC Szekszárd 76-56-ra legyőzte az UNI-Győr NKA gárdáját. Ezzel tehát a szekszárdiak szerezték meg az országos 9. helyet, míg a győriek a 10. helyen zártak. A győrieknél a 18-18 pontos Mihály Panna és Küllős Kíra voltak a legeredményesebbek.

A mérkőzésről készített beszámoló IDE KATTINTVA olvasható.

“Nem elvéve a Szekszárd megérdemelt győzelmét – hiszen ők egyértelműen kiemelkedtek ezen a tornán – ,de hozzájuk képest mi azért egy eléggé fáradt csapat voltunk. Pénteken és szombaton is egy ki-ki mérkőzést játszottunk, ami rengeteget kivett belőlünk, s vasárnap a Szekszárd ellen már nagyon meglátszódott a pályán, hogy fáradtak voltak a lábak. Ennek ellenére viszont dicséretre méltó, hogy nem estünk szét, a nagyszünetig a tíz pontot, a második félidőben pedig a húsz pontos differenciát sikerült megtartani. Azt gondolom tehát, hogy semmiféle szégyenkeznivalónk nincs. A döntő előtt azt nyilatkoztam, hogy igazából nem is az eredmény számít leginkább, hanem a játékosok, a csapat fejlődése, ezt pedig a döntő abszolút visszaigazolta. Megmutatkozott ugyanis, hogy pontosan mennyi munkát is fektettek bele a lányok az egész a szezonba, ami végül meghozta a gyümölcsét, hiszen sikerült beküzdeni magunkat Magyarország Top10 csapata közé. Ami pedig külön pozitívum, hogy rengeteg visszajelzést is kaptunk más-más csapatoktól, szakemberektől, hogy mennyi fejlődésen ment át a csapat, illetve egy-egy játékos. Ez mindenképpen jó jel, hiszen mutatja, hogy jól dolgoztunk ebben az évben.” – fogalmazott a győri szakember, aki részletesebben játékosai egyéni teljesítményére is kitért. –“Az a három meghatározó játékos, akik egész évben húzták a szekeret, – Sághi Kata, Küllős Kíra és Mihály Panna – a döntőn is megmutatták, hogy miért is ők a húzóemberek ebben a győri csapatban. A támadó szekciót nézve, rajtuk kívül pedig mindig volt valaki, aki hozzá tudott tenni némi pluszt a teljesítményhez. Ezért is mondanám azt, hogy az egész csapatot illeti a dicséret, hiszen aki nem dobott sok pontot, az viszont védekezésben tartotta a frontot kiválóan.

Végezetül, akiket szintén külön kiemelnék, a 2005-ös játékosainkat: Jakubovics Eszter, Oláh Száva Anna, Sághi Kata és Szabó Laura, akiknek ez volt az utolsó utánpótlás évük. Ez volt az ő Last Dance-ük, és nagyon fognak nekünk hiányozni!” – zárta a beszélgetést Tullner Krisztián, az UNI Győr NKA vezetőedzője.

Hirdetés