Hirdetés
Magyarország

A Vasas Akadémia vendége lesz az Atomerőmű KSC Szekszárd:

:

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés

Tovább folytatódik a bajnokság sűrű programja. Szombaton újból pályára lép az Atomerőmű KSC Szekszárd – a csapat ezúttal idegenben a Vasas Akadémia ellen mérkőzik meg. Horváth Zsófiát, a szekszárdi együttes másodedzőjét kérdeztük a Cegléd elleni találkozó tapasztalatairól, illetve a következő fordulóval kapcsolatos várakozásairól.

Október 1., szombat
18:00 Vasas Akadémia – Atomerőmű KSC Szekszárd
Budapest, Vasas Pasaréti Sportcentrum
Játékvezetők: Cziffra Csaba Zsolt, Szilágyi Bálint, Jankovics Viktor Zsolt (Bognár Tibor)

Szerdán az Atomerőmű KSC Szekszárd megszerezte első győzelmét az idei szezonban. Zseljko Djokcis együttese hazai pályán aratott 80-66-os, magabiztos sikert – a győzelemből mindenki kivette a részét.

“Előszőr, nagyon örülünk, hogy sikerült nyerni, de az azért még tisztán látszik, hogy ez nem volt az a Szekszárdtól megszokott, száz százalékos teljesítmény. Jó volt látni, hogy az első fordulós vereségünk ellenére is mennyien kilátogattak a nézők közül. Ez rendkívül fontos volt számunkra, a csapat számára, hiszen, ha valaki ismeri Szekszárdot, az tudja, hogy a szurkolók a hatodik ember a pályán.

Úgy gondolom, hogy az első meccshez képes, mind csapatjátékban, mind pedig a csapat képében sikerült előrelépnünk. Több mindent tudtunk megvalósítani a gyakoroltak közül is, annak ellenére, hogy még továbbra sem sikerült mindent átvenni, hisz csak nem régóta játszik együtt a csapat teljes kerettel. A legfőbb hangsúly természetesen most is a védekezésen volt. Ezt, a Cegléd meccs után lépésről-lépésre ki is elemeztük, hiszen nincs sok időnk a következő fordulóig, a hibákból pedig tanulni kell. Következtetésképpen, azt gondolom, hogyha ezen az úton haladunk tovább, akkor lassacskán tényleg az a Szekszárd leszünk, akik lenni szeretnénk.” – kezdte értékelő gondolatmenetét a szekszárdi másodedző. – “Ahogy azt vezetőedzőnk is többször kihangsúlyozta, hellyel-közzel a legnagyobb hiányosságok csapatjáték szinten vannak. Azt gondolom ez a Cegléd ellen már javulni látszott, amit a statisztikai is alátámaszt. Ez azonban nem meglepő. Az első mérkőzésünk előtt csupán öt napot tudott együtt edzeni a csapat, ami a teljesítményünkön is meglátszódott. Azóta eltelt egy kis idő. A Cegléd ellen is már tudatosabban tudtunk készülni, a játékosok is jobban illeszkednek a rendszerünkbe, így a csapatteljesítmény is egyre jobb. Emellett pedig nyílván az is közrejátszott, hogy az első forduló után mindenki kötelességének érezte, hogy még jobban küzdjön, oda tegye magát.” – fogalmazott Horváth Zsófia.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Már az új szezon elején feszített tempót diktál a magyar bajnokság, alig egy hét leforgása alatt a harmadik mérkőzést játszák a csapatok. Az Atomerőmű KSC Szekszárd következőnek a Vasas Akadémia együtteséhez látogat, aki jelenleg egy győzelemmel és egy vereséggel rendelkezik.

“A harmadik forduló során a Vasas Akadémia ellen mérkőzünk meg idegenben. Egy kellemetlen csapatról van szó, főleg hazai pályán. Sosem feltett kézzel jönnek ki és egy pillanatra sem adják fel a küzdelmet. Úgy gondolom, hogy már évek óta kimagasló munka folyik Pasaréten. Sok játékos már hosszú ideje dolgozik, játszik együtt, ami a teljesítményükön is meglátszódik. Biztos vagyok benne, hogy ellenünk is úgy fognak pályára lépni, hogy a győzelem lesz a cél számukra, mindenáron. Természetesen mi ennek nem szeretnénk engedni. Hatalmas koncentrációra lesz szükségünk. Védekezésben leginkább a gyorsindításaikra kell különös figyelmet fordítanunk. Sok kicsi és fürge játékosuk van, akik nem csak közelről, de távolról is veszélyesek. Az új igazolásuk, Katrina Pardee megállítása például kulcsfontosságú lesz. Center poszton viszont mindenképp dominálnunk kell a pályán, ez nem is lehet kérdés. Ezen kívül csak saját magunkra kell koncentrálnunk és arra, hogy csapatban, együtt kosárlabdázzunk.” – mondott pár szót várakozásairól a szekszárdi szakember.

“Feszített a tempó, erre a Vasas elleni találkozóra is csupán két napunk volt felkészülni. A meccs utáni napon volt egy átmozgató edzésünk, majd a Vasassal kapcsolatos elemek is szóbekerülte. Ezt követően természetesen az elemzésre fektettük a hangsúlyt. Azt gondolom jó ütemben halad a felkészülés, de még van tennivaló – a legfontosabb rész még hátravan. Szerencsére mindenki egészséges, nincs sérültünk, úgyhogy teljes kerettel és erőbedobással készülünk a szombati mérkőzésre.”

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés