Hirdetés
Archivum

Az Egyesült Államok nyerte az U17-es Világbajnokságot:

:

Hirdetés

Nem született meglepetés a minszki U17-es leány kosárlabda Világbajnokság döntõjében. Az Egyesült Államok végig vezetve 92-40-re gyõzte le Franciaországot és ezzel magabiztosan hódította el a trófeát.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Elõzetesen talán a francia csapatban volt benne leginkább, hogy valamennyire meg tudja szorongatni a mezõnybõl toronymagasan kiemelkedõ amerikaiakat. Elmaradt a kiélezett döntõ, az Egyesült Államok 13-2-vel kezdte az összecsapást. Ezt követõen ugyan rendezte sorait a francia csapat, de 10 perc után így is 23-12-es állást rögzíthettünk. A második szakaszból nem telt el 5 perc, amikor 35-15-nél elérte a 20 pontot a differencia. A folytatásban itt állt be a differencia, a félidõhöz 46-28-ról érkeztek a felek.

Zoe Wadoux ugyan 13 pontnál járt a francia kulcsemberek közül, de Iliana Rupert nem tudott érvényesülni a palánkok alatt. A meccsen nem talált be a kiváló center, miközben az elsõ 20 perc után a lepattanókban már 28-19-re ment USA. Ráadásul a mezõnybõl is közel 50%-al dobtak, a franciák 35%-os mutatójához képest. A harmadik negyede a legerõsebb az amerikai csapatnak, amit ezúttal is bizonyítottak. Ezt a 10 percet 24-7-re nyerték és ezzel végleg lezárták a döntõt. A záró szakaszban már nem volt kérdés a gyõztes kiléte.

Az utolsó 10 percben mindkét oldalon a kevesebb lehetõséget kapók is pályára kerültek. Úgy ért véget a finálé, hogy minden nevezett játékos legalább 5 percet játszott. A 92-40-es siker alkalmával az amerikaiaknál öten is elérték a 10 pontot, a legeredményesebb a 16 egységig jutó Aliyah Boston lett. A francia csapatban Zoe Wadoux zárt 16 ponttal.

Az eredményhirdetés során az egyéni díjakat is kiosztották, amit röviden ITT foglaltunk össze.

Eredmény
Franciaország – USA 40-92 (12-23, 16-23, 7-24, 5-22)

Statisztika

Hirdetés