Hirdetés
3x3

Elődöntős a magyar válogatott a FIBA 3×3 Women’s Series tornán

Svájc - Magyarország 15-21

FIBA 3x3 Women's Series
Poitiers

Svájc: Marielle Giroud 9, Nadia Constantin 5, Gloria Loosa 1, Eva Ruga.

Magyarország: Böröndy Vivi 6, Hegedűs Janka 5, Kányási Veronika 5, Papp Dia 5.

Hirdetés

A franciaországi Poitiers városában zajló FIBA 3×3 Women’s Series torna negyeddöntőjében a magyar válogatott 21-15-re legyőzte Svájcot és ezzel bejutott az elődöntőbe, ahol Németország lesz a riválisa.

Böröndy Vivi duplája adta meg a találkozó alaphangját, majd Hegedűs Janka és Papp Dia révén növelte előnyét válogatottunk. Két perc után így 4-0-ra vezettek a mieink. A folytatásban Svájc rendezte sorait és 4-3-ra felzárkózott. Az első megszakításig azonban Hegedűs Janka villanásával, Papp Dia remek betörésével és Kányási Veronika duplájával 8-4-re elszakadtunk.

Visszaérkezve a pályára Kányási Veronika és Hegedűs Janka révén növeltük az előnyt. Hegedűs Janka közelről és távolról is eredményesnek bizonyult ekkor. Betalált Papp Dia is, így 13-8-ra elléptünk a második megszakításig. A magyar válogatott a játék minden elemében jobb volt riválisánál. Három és fél perccel a vége előtt Böröndy Vivi duplája erősítette meg az előnyünket. Ekkor már 15-8-ra mentek a mieink.

Svájc egy pillanatra nem adta fel és egészen 15-11-re megközelítették a magyar csapatot. Nem ijedtek meg a lányok a rivális felzárkózási kísérleteitől. Két perc volt hátra, amikor Kányási Veronika duplája 17-11-re módosította az eredményt. Amikor pedig Böröndy Vivi betörést követően feltette a labdát és az behullott a gyűrűbe, 18-11-nél elérhető közelsége került a meccset lezáró 21. pont. Ehhez a célhoz Böröndy Vivi palánkos találatával kerültünk még közelebb. Végül pedig 45 másodperccel a vége előtt Papp Dia duplája állította be a 21-15-ös végeredményt.

Az elődöntőben Németország lesz a rivális 18 óra 50 perctől. ÉLŐ KÖZVETÍTÉS ITT.

Hirdetés