Hirdetés
Archivum

Görög elõny az Európa Kupa döntõben:

:

Hirdetés

Hatalmas csatában 8 pontos elõnyre tett szert a Sony Athinaikos az Európa Kupa fináléjában. A görög együttes Oroszországban diadalmaskodott, így jó eséllyel várja a jövõ heti visszavágót.

Külsõ szemlélõ számára remekül indult a találkozó, az elsõ negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az oroszoknál Currie, a görögöknél Kalentzou parádézott, így a hölgyek 10 perc játék után 18-18-as állás mellett vonulhattak pihenõre. A második negyed hozta meg a találkozó igazi és egyetlen fordulatát. 23-23-nál csúnyán beragadt a vendéglátó, mire újra orosz pontot jegyezhettünk fel, az Athinaikos 23-30-ra vezetett.

A görögök nagy rohanásában a rendkívül aktív és óriási mezõnymunkát végzõ Riley és az elsõ negyedben is parádézó Kalentzou vitte a prímet. A hazaiaknál kivétel nélkül mindenki betlizett, talán még a portás bácsi is tudása alatt teljesített ezen a napon, így annak örülhettek Orenburgban, hogy csak 7 pontos, 28 – 35-ös a görög elõny formálódott a félidõre.

A szünetben lehet, hogy nagyon leteremtették az Orenburg játékosait, de ebbõl semmit sem érzékeltünk, mivel a harmadik negyed elején az Athinaikos 30 – 42-re elhúzott ellenfelétõl. A mérkõzés ezen szakaszában nemcsak a találkozó, de a döntõ kimenetele is eldõlni látszott. Hogy nem így lett, azt Ovcharenko, Mosch és Veremeenko helyenként önfeláldozó játékának köszönhették a hazaiak, akik 43 – 46-ra felzárkóztak a játékrész végére.

A negyedik negyedben helyreállt a mérkõzés rendje. A továbbra is klasszis teljesítményt nyújtó Riley mellett szinte a semmibõl jött Vizbariene és betermelt 5 pontot, amivel megint stabil hellén vezetés mellett csordogált az EuroLiga színvonalú csata. 2 perc 6 másodperccel a negyedik negyed vége elõtt Veremeenko duplájával egyszer felzárkózott 57-61-re a házigazda, de ennél feljebb már nem volt. Az utolsó 2 percben még négy vendég pontot jegyezhettünk fel, így a lefújás pillanatában 57-65-re vezetett a Sony Athinaikos. Folyatatás és a mérkõzés képe alapján hatalmas hazai ünneplés egy hét múlva Görögországban!

Két amerikai vendégmunkás teljesítményét érdemes kiemelni. Az orenburgi légiós Monique Currie 21 pontja és 7 lepattanója kellett ahhoz, hogy ne dõljön el idejekorán a csata, míg a másik oldalon világklasszis produkciót láthattunk Ruth Riley-tól, kinek teljesítménye nemcsak a 11 pontja és 7 lepattanója, hanem a hatalmas mezõnymunkája miatt érdemel külön említést.

Eredmény

Nagyezsda Orenburg – Sony Athinaikos 57-65

Hirdetés