Hirdetés
Magyarország

Hazai pályán javított a Cegléd

VBW CEKK Cegléd - PEAC-Pécs 58-53 (21-14, 18-16, 8-14, 11-9)

Bajnokság, 4. forduló
Monor, Városi Sportcsarnok
Cziffra Cs., Lengyel Á., Dr. Oláh M. (Bodrogváry I.)

VBW CEKK Cegléd: Sotiriou 7/3, Ortiz 12/6, Révész L. 2, McBryde 12/6, Bozóki 8. Csere: Gorjanácz 6, Moore 4, Böröndy D., Szirony 5, Kobolák 2.

PEAC-Pécs: Wentzel 19/6, Strautmane 2, Sánta, Andusic 4, Kiss 7/3. Csere: Szücs R. 11/3, Sarok 4, Kaposi 6.

Hirdetés

A VBW CEKK Cegléd 58-53-ra legyőzte a PEAC-Pécs együttesét a bajnokság 4. fordulójában.

Ellentétes helyzetből érkeztek a csapatok erre a találkozóra. A Cegléd az utolsó kér mérkőzését elveszítette, míg a PEAC a legutóbbi két találkozóját követően győztesen hagyhatta el a pályát.

A CEKK már az első percekben igyekezett feledtetni az elmúlt két összecsapást. Katerina Sotiriou és Mariona Ortiz triplájával, illetve Bozóki Bettina és Révész Luca dupláival 10-0-ra lépett el. A folytatásban a PEAC 3 pontra felzárkózott, de az első szakasz végén így is 21-14-re vezetett a Cegléd. A második negyed első felében 10 pont felett őrizte előnyét a házigazda, majd 30-19 után 30-24-re felzárkózott a PEAC. Ennél közelebb a vendégek nem kerültek. A félidőig ismét növelte a különbséget a Cegléd.

A nagyszünetben 39-30-as állást rögzíthettünk. Ceglédi oldalon megoszlottak a terhek támadásban, az első 20 percben kilenc pontszerzőt regisztrálhattunk. A 9 pontos Dominique McBryde volt a legeredményesebb. A PEAC-nál eközben a 15 egységnél járó Wentzel Nóra dominált támadásban. A harmadik negyedet is pécsiek tehetségének triplája vezette fel. A korábbiakhoz képest ez egy pontszegényebb szakasz volt. Ezúttal a PEAC védekezése határozta meg a játék képét. A Cegléd mindössze 8 pontig jutott. A pécsiek pedig a jó védőmunkából tudtak építkezni és negyed végére 47-44-re felzárkóztak.

Nyílt lett a mérkőzés a harmadik etap hajrájában. A záró szakasz elején ráadásul 47-46-ra felkapaszkodott a PEAC. Ez azonban sokat kivett a pécsiekből, akik a következő öt percben nem találtak be. A ceglédi oldalon ez idő alatt ismét megvillant McBryde, visszaállítva a 6 pontos különbséget. Az igencsak töredezett hajrában végig az ekkor pontosabb játszó Cegléd járt előrébb és 57-48-nál eldőlni látszott a mérkőzés. Ezt követően még 57-53-ra felzárkózott a PEAC, de fordítani nem tudott.

Statisztika ITT

Fotó: VBW CEKK Cegléd

Hirdetés