Hirdetés
Archivum

Nagy Dorottyáék készülhetnek az NCAA rájátszására:

:

Hirdetés

Magyar idõ szerint kedd hajnalban került kihirdetésre az NCAA nõi kosárlabda bajnokságának 64 csapatos országos fõtáblája. A tavalyi évhez hasonlóan ismét lesz magyar érdekeltség az amerikai egyetemi küzdelmek hajrájában. Ezúttal a University of South Florida és Nagy Dorottya teljesítményét követhetjük majd.

Mint ismeretes a 64 csapatos fõtáblát a Divíziós I-es konferenciák gyõztesei és mellettük a különbözõ mutatók alapján legerõsebbnek számító csapatok alkotják. A mezõnyt négy régióra (Bridgeport, Lexington, Oklahoma City, Stockton) bontják. Az USF a stockton-i régióba kapott besorolást és azon belül Tallahassee városában kezdi meg a szereplését magyar idõ szerint pénteken a késõ esti órákban.

Az USF a saját régiójában a 11. kiemelést kapta és az ellenfelük az elsõ körben a University of Missouri csapata lesz, akik a 6. kiemeléssel rendelkeznek. A két gárda még soha nem találkozott az NCAA versenyrendszerében. Az erõviszonyok azonban rendkívül kiegyenlítettek a tábla ezen negyedében és éppen ezért rendkívül nehéz meghatározni az esélyeket. Amennyiben sikerül túljutni a University of Missouri együttesén, úgy a második körben a Florida State University (3.) – Western Illinois University (14.) párharc gyõztese lesz az ellenfél.

Természetesen idén is a címvédõ UConn a legnagyobb favorit a bajnoki címre. Geno Auriemma példátlan gyõzelmi szériában lévõ gárdája a bridgeport-i régió elsõ kiemeltje. A UConn legnagyobb kihívóinak a többi régió elsõ számú kiemeltjei számítanak. Õk a lexington-i régióból a Notre Dame, a stockton-i régióból a South Carolina, míg az Oklahoma City Régióból a Baylor.

Az NCAA nõi kosárlabda bajnokságának 64 csapatos fõtáblája
 

Hirdetés