Hirdetés
Archivum

Péntektõl Isztambulban szerepel az U16-os válogatott:

:

Hirdetés

Péntektõl vasárnapig Isztambulban szerepel négycsapatos nemzetközi felkészülési tornán az U16-os válogatott. A házigazda Törökország mellett Dánia és Szlovákia lesznek a riválisok.

Hétfõn este a kaunas-i U16-os A-divíziós Európa-bajnokság elõtt magyar válogatott számára a felkészülés leghosszabb, 10 napos etapja veszi kezdetét. A magyar csapat elõbb Isztambulban szerepel a hétvégén, majd innen rögtön Székesfehérvárra érkeznek haza a lányok és folytatódik munka. Augusztus 8-án és 9-én ugyanis már Szerbiát látjuk vendégül az MKOSZ edzõközpontjában. Ezt követõen szerepel a programban az Eb-t megelõzõ utolsó kisebb pihenõ. Válogatottunk 13 fõs kerettel folytatja a munkát.

Fotó: Sándor Ádám

Fotó: Sándor Ádám

Az U16-os válogatott egy franciaországi tornán mutatkozott be július 20. és 22. között. A fenti illuszrációs fotó is itt készült. Ekkor Oroszországot és Németországot legyõzte a csapatunk, míg a házigazda Franciaországgal szemben alulmaradtak a lányok. Sándor Ádám technikai vezetõ lapunknak elmondta, hogy a franciaországi keret az Isztambuli tornára két helyen változik. Mudra Viola és Miklós Melinda helyett Szerencsés Tamara és az U17-es válogatottból visszatérõ Dombai Réka utazik majd Törökországba. Miklós Melinda továbbra is a keret tagja maradt 13. játékosként.

A magyar válogatott csütörtök hajnalban Boros Júlia, Dénes Anna, Dombai Réka, Galántai Alma, Habling Lara, Kéita Aya, Kuncz Petra, Madár Eszter, Rakita Lili, Szerencsés Tamara, Vég-Dudás Anna és Vincze Nikolett összeállításban kel útra. A tornának az Özyeğin Egyetem (Özyeğin Üniversitesi) sportközpontja ad otthont. A törökországi szervezõk tájékoztatása szerint a szállás is itt lesz. Elkészült a tervezett menetrend. Magyar idõ szerint pénteken 14 órától Dánia, szombaton 16 órától a házigazda Törökország, míg vasárnap 11 órától Szlovákia lesz az ellenfél.

Ahogy az elõzõekben olvasható csapatlista is mutatja, elõzetesen nem tûnik annyira erõsnek a mezõny, mint Franciaországban. Ugyanakkor Törökország hazai tornákon hagyományosan nagy motivációval játszik, ráadásul ebben a korosztályban viszonylag stabilan õrzik helyüket az A-divízióban. Dánia tavaly történelmet írt, hiszen elõször nyert FIBA tornát, amikor az U16-os B-divíziós Európa-bajnokságon az élen végeztek. Ez a feljutás is azt mutatja, hogy sokat fejlõdött az utánpótlásuk. A dánok ráadásul az U16-os Eb-n a magyar csapat ágán szerepelnek, a nyolcaddöntõben akár riválisok is lehetnek. Szlovákia az egyetlen B-divíziós tagja az isztambuli mezõnynek. Nekik nagyon nehéz dolgunk lesz a podgoricai kontinenstornán, ha a szeretnék kivívni a feljutást.

Hirdetés