Hirdetés
Magyarország

A 2020-as Magyar Kupa legjei:

:

Hirdetés

Szombaton este zárult a 2020-as Killik László Női K&H Magyar Kupa. A hazai kupasorozatban az eredményhirdetés alkalmával hagyományosan a finálé legértékesebb játékosát és a nyolcas döntő legeredményesebbjét díjazzák. Az alábbiakban részletesebben áttekintjük az egyéni statisztikai mutatókat.

A 2020-as Killik László Női K&H Magyar Kupa legeredményesebbjeként Alisia Jenkins különdíjat kapott szombaton. A TFSE légiósa 78 pontot jegyzett a három találkozón. Mögötte Keyona Hayes (ZTE NKK) lett a második 75 ponttal és Bernáth Réka (TFSE-MTK) a harmadik legeredményesebb 55 szerzett ponttal.

A fontos statisztikai mutatókat összesítő teljesítmény-indexet figyelve Alisia Jenkins szorgoskodta össze a legmagasabb értéket. A VAL-mutatója 101-es lett. A második Keyona Hayes (ZTE NKK) kereken 100-as értékkel. Ketten érték el a három találkozó összesítésében a 100-as határt. Ebben a rangsorban a harmadikat is a ZTE NKK adja, ő Kirby Burkholder 86-os értékkel.

A legtöbb lepattanót Erica McCall és Kirby Burkholder szedte le. Az Atomerőmű KSC Szekszárd és a ZTE NKK légiósa is 25-25-öt jegyzett. A harmadik Aleksandra Crvendakic (Sopron Basket) 24 lepattanóval. A legtöbb védőlepattanót, 23-at Burkholder jegyezte, míg a legtöbb támadó-lepattanót, 8-at McCall.

A legtöbb gólpasszt Studer Ágnes (Atomerőmű KSC Szekszárd), Chanise Jenkins (TFSE-MTK) és Horti Dóra (ZTE NKK) osztotta ki a Magyar Kupán. Mindhárman 13 gólpasszt jegyeztek a torna alatt. Fegyverneky Zsófia és Briann January pedig 12-12 gólpasszt ért el a Sopron Basket együtteséből.

A legtöbb szerzett labdája Tyaunna Marshall-nak volt a kupa összecsapásai alkalmával. A szekszárdiak klasszisa 10-et jegyzett. Marshall-t Chanise Jenkins (TFSE-MTK) 9 és Fegyverneky Zsófia (Sopron Basket) 6 szerzett labdával követi. A legtöbb blokkot, 7-et pedig Erica McCall osztotta ki.

A statisztikai lapokat tekintve érdekesség, hogy a legszűkösebb rotációval a TFSE-MTK dolgozott. A három legtöbb időt pályán töltő játékost a negyedik helyen záró fővárosi gárda adta. Chanise Jenkins és Bernáth Réka 36.67 percet átlagolt, míg Chanise Jenkins 35.33-at. A TFSE húzóemberei mögött Briann January töltötte a legtöbbet a pályán 34.67-es átlaggal.

Fotó: MKOSZ – Rébay Viktor

Hirdetés