Hirdetés
Nagyvilág

A koronavírus miatt új helyszínt kapott a kínai olimpiai selejtező-torna:

:

Hirdetés

Február 6. és 9. között négy csoportban 16 csapat mérkőzik a női kosárlabda olimpiai selejtezőjében. A kínai tornának hétfőn új helyszínt jelöltek ki a koronavírus miatt.

A rendezési jogot a selejtező-tornákra négy nemzet nyerte el, Belgium (Ostend), Kína (Foshan), Franciaország (Bourges) és Szerbia (Belgrád) lettek a befutók. A FIBA munkatársai egyeztetve a csapatok képviselőivel és a helyi hatóságokkal hétfőn arról döntöttek, hogy áthelyezik a kínai Foshan városából a tornát Belgrádba. Ez azt jelenti, hogy a szerb fővárosban két csoport küzdelmei zajlanak majd.

A kínai tornára a házigazda mellett Dél-Korea, Spanyolország és Nagy-Britannia nyert besorolást. A FIBA sajtóközleménye szerint a koronavírus okozta járvány miatt a résztvevő játékosok és a küldöttségek tagjainak biztonsága érdekében döntöttek a helyszínváltozás mellett. Belgrád logisztikai szempontból is ideális, illetve az ide történő beutazáshoz egyik résztvevő nemzet állampolgárai sincsenek vízumkényszerben.

Az “eredeti” belgrádi torna mezőnyét Szerbia, USA, Nigéria és Mozambik alkotja. Ezzel párhuzamosan ugyanitt fog mérkőzni Kína, Dél-Korea, Spanyolország és Nagy-Britannia.

Hirdetés