Hirdetés
Archivum

A Salamanca már döntõs, a Valencia 1-0-ra vezet:

:

Hirdetés

A hét közepén, szerdán és csütörtökön folytatódott a Spanyol Bajnokság rájátszása. A hispán közönség a két ellentétes mérkõzést láthatott.

Szerdán a két gyõzelemig tartó párharcban 1-0-ra vezetõ Salamanca a Rivas Ecopolis otthonába látogatott. A fordulatos összecsapáson az elsõ 16 percben az Avenida akarata érvényesült, már 16-27-re is vezettek a vendégek. Ekkor azonban a hazai gárda egy utolsó nagy rohamra indult és a 12-4-es futásuknak köszönhetõen a szünetre 28-31-re zárkóztak fel.

A harmadik negyedben 2-6 pont között mozgott a különbség, de végig a Salamanca vezetett. A negyedik negyedben kipontozódások miatt, Langhorne és Lyttle kiválásával, mindkét gárda kénytelen volt változtatni a játékán. A nagy kavarodásból a Rivas jött ki jobban, 61-61-nél utolérte ellenfelét. Willingham négy pontjával azonban újra elhóúott a Salamanca és bár az utolsó másodpercben Bermejo még vállalkozhatott egy triplára az egyenlítésért, dobása azonban nem ért célt, így 65-68-ra nyert a Salamanca és elsõként jutott be a spanyol bajnokság döntõjébe.

A Rivas Ecopolis magyar légósai közül Ujhelyi Petra közel 26 percet játszott, ez idõ alatt 16 pont és 8 lepattanó került a neve mellé. Petra a madridi gárda egyik legjobbja volt. Teljesítményéhez innen a távolból is gratulálunk!

Császár Andrea fél percet töltött a pályán.

Csütörtökön az EuroLiga döntõt elbukó Valencia is megkezdte az elõdöntõ párharcot, ellenfelük a Mann Filter Zaragoza gárdája volt.

A találkozó rendkívül simának indult, 10 perc után már 22-12-re vezetett a Ros Casares. A 15. percre azonban a 16 pontig jutó Allison Feaster-Strong irányításával 30-27 –re felzárkózott a Zaragoza, sõt hatalmas meglepetésre a szünetben is csak 4 pontos különbség mutatkozott a két gárda között. Hiába, ekkor érzõdött egyfajta mentális fáradtság a vendéglátón.

A harmadik negyedben 43-44-nél már vezettek is a vendégek, de a 27 pontig jutó DeLisha Milton-Jones vezetésével fokozatosa újra elhúzott a hazai gárda. A játékrész végén 58-52-re már újra a Valenciánál volt az elõny.

A negyedik 10 perc már nem hozott változást. Az elfáradó Zaragoza nem tudott visszajönni a meccsbe, így a vége 80-64 lett. A vártnál nehezebben, de megszerezte a vezetést a párharcban a fizikálisan kizsigerelt csapat benyomását keltõ Valencia. Folytatás hétfõn Zaragozában!

Eredmények

RIVAS ECOPOLIS – PERFUMERIAS AVENIDA Salamanca 65-68
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása: 2–0 a Salamanca javára

CIUDAD ROS CASARES VALENCIA – MANN FILTER ZARAGOZA  80-64        
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Valencia javára

Hirdetés